FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vijeće za elektroničke medije izreklo opomenu RTL-u zbog "Big Brothera"

ZAGREB, 12. studenog 2004. (Hina) - Vijeće za elektroničke medijeRepublike Hrvatske izreklo je opomenu nakladniku RTL Hrvatska d.o.o.zbog objavljivanja dijelova programskoga sadržaja u emisiji "BigBrother", koji mogu "štetiti fizičkom, psihičkom i moralnom razvojudjece i mladeži", a što je suprotno Zakonu o elektroničkim medijima.
ZAGREB, 12. studenog 2004. (Hina) - Vijeće za elektroničke medije Republike Hrvatske izreklo je opomenu nakladniku RTL Hrvatska d.o.o. zbog objavljivanja dijelova programskoga sadržaja u emisiji "Big Brother", koji mogu "štetiti fizičkom, psihičkom i moralnom razvoju djece i mladeži", a što je suprotno Zakonu o elektroničkim medijima.

Opomenu je Vijeće donijelo na jučerašnjoj sjednici, a nakon što je razmotrilo prijedlog Ureda pravobraniteljice za djecu za postupak utvrđivanja kršenja odredbi Zakona o elektroničkim medijima na štetu djece, navodi se u današnjem priopćenju Vijeća.

Kako je Vijeće zaključilo, neprimjereni sadržaji u "Big Brotheru" osobito se odnose na "obnaženost, psovanje te poticanje uporabe duhanskih proizvoda i alkohola kao društveno prihvatljivoga ponašanja".

Vijeće piše kako Nakladnik RTL Hrvatska ne smije objavljivati navedene dijelove programskoga sadržaja, koji mogu štetiti fizičkom, psihičkom ili moralnom razvoju djece i mladeži prije 22 sata, a prije njihova objavljivanja dužan je objaviti odgovarajuće upozorenje.

Vijeće ističe kako navedeni dijelovi programskog sadržaja pod nazivom "Big Brother" ne smiju biti objavljivani ni unutar drugih programskih sadržaja RTL Televizije prije 22 sata.

Poručuje kako je nakladnik RTL Hrvatska dužan osigurati stanovnicima Big Brother kuće jedan sat privatnosti (nesnimanja) dnevno u razdoblju od 7 do 22 sata.

Ured pravobraniteljice za djecu obratio se 4. listopada 2004. Vijeću za elektroničke medije prijedlogom za provođenje postupka utvrđivanja kršenja odredbi Zakona o elektroničkim medijima na štetu djece, a povodom objavljivanja emisije "Big Brother", navodi se, uz ostalo, priopćenju Vijeća za elektroničke medije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙