FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 24. listopada 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 24. listopada 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

HAMBURG - Televizijski reality show Big Brother mogao bi u novoj verziji biti i beskonačan, kako su to zamislili Nijemci - umjesto kandidata koji nekoliko tjedana žive unutar posebno izgrađenog kompleksa, njemačka medijska izvješća tvrde da producenti planiraju izgraditi mali grad od oko 4.000 četvornih kilometara u kojem bi bila i tržnica, crkva, dućani, radna mjesta i mala šuma. Kandidati bi živjeli desetljećima u tom mjestu, studirali, radili, vjenčali se, imali obitelj, živjeli zapravo svakodnevnim životom. Producentska tvrtka Endemol planira započeti novu verziju Big Brothera u veljači ili ožujku sljedeće godine. Kandidati bi bili mladi nezaposleni ljudi. Show pod radnim naslovom "Big Brother zauvijek" već je doživio kritike psihologa.

RIM - U nastojanju da održi posao sicilijanski je poduzetnik ponudio svoje organe za transplataciju u zamjenu za zajam. "Spreman sam dati bubreg, mrežnicu ili dio jetre", izjavio je Giuseppe Schirru za talijanski tisak. "Ne mislim prodati svoje organe, nego ih ponuditi u zamjenu za pozajmicu", kazao je. Schirru posjeduje malu trgovinu ortopedskih pomagala blizu Palerma, a u posljednje vrijeme našao se u financijskim teškoćama. "Nisam luđak, kucao sam na sva vrata ali nisam dobio pomoć", kazao je za La Republiccu. Schirru u početku nije bio dostupan za izjavu jer su mu zbog neplaćanja računa isključili telefon.

BERLIN - Modno osviješteni policajci na sjeveru Njemačke žele odbaciti košulje boje senfa, zelene kravate i uske flanelaste bež hlače, odnosno uniformu koju nose od 1973. i koju smatraju jednom od najružnijih u Europi. "Bež hlače, crne cipele, a onda zeleno - to je prije svega pitanje ukusa, ali i pitanje praktičnosti jer se svijetle hlače vrlo brzo uprljaju", izjavio je glasnogovornik policijskog sindikata. Policajci se, naime, već dugo žale da im je uniforma neudobna i ljeti i zimi, da su im džepovi premali, a hlače preuske. Nezadovoljni su i svijetlozelenom bojom svojih službenih automobila. Policajci sjevernonjemačkog grada Hamburga prvi će početi nositi novu odjeću koju tisak opisuje kao kombinaciju uniforme njemačke trgovačke mornarice i njujorške policije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙