FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vulama: policija traga za kradljivcima glihinih slika

ZAGREB, 11. studenog 2004. (Hina) - Krađa oko 150 umjetničkih slikaOtona Glihe (1914.-1999.) još se istražuje i policija još nijeutvrdila kako su kradljivci ušli u atelijer pokojnog umjetnika uKrižanićevoj 7 u Zagrebu, izvijestila je danas glasnogovornicazagrebačke Policijske uprave Gordana Vulama.
ZAGREB, 11. studenog 2004. (Hina) - Krađa oko 150 umjetničkih slika Otona Glihe (1914.-1999.) još se istražuje i policija još nije utvrdila kako su kradljivci ušli u atelijer pokojnog umjetnika u Križanićevoj 7 u Zagrebu, izvijestila je danas glasnogovornica zagrebačke Policijske uprave Gordana Vulama.

Naime, po njezinim riječima još nije utvrđeno jesu li kradljivci slika u atelijer ušli uz pomoć istog ili slična ključa koji otključava bravu atelijera ili je upotrijebljen specijalan alat.

Sve će se znati kad završi kriminalistička obradba brave u Centru za kriminalistička vještačenja, kazala je glasnogovornica zagrebačke policije. Podsjetila je kako je riječ o privatnoj zbirci originalnih umjetnikovih slika, a kako slike nisu bile na procjeni, ne može se pouzdano govoriti o točnoj šteti, osim da je velika.

U ponedjeljak, 8. studenog, oko 13 sati susjedi su pred atelijerom vidjeli trojicu nepoznatih muškaraca koji su mirno iznosili slike, a susjedima su rekli kako su umjetnine namijenjene jednoj galeriji, rekla je Vulama, potvrdivši da je poslije provjereno da te slike nisu dospjele u tu galeriju.

No, dodala je, nestanak slika policiji nisu prijavili susjedi, nego vlasnica stana-atelijera Irena Bašić koja je stan naslijedila nakon prije mjesec dana preminule supruge Otona Glihe Mile Kumbatović.

Sve ukradene slike su ulja na platnu s motivom gromača.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙