FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU (PONOVLJENA VIJEST S POTPUNIM NASLOVOM)

ZAGREB, 11. studenog 2004. (Hina) - Ponavljamo vijest "SKV: SVIJET UZKAVU" koja je zbog greške pri obradi bila emitirana bez naslova:
ZAGREB, 11. studenog 2004. (Hina) - Ponavljamo vijest "SKV: SVIJET UZ KAVU" koja je zbog greške pri obradi bila emitirana bez naslova:

LONDON - Engleska vojvotkinja dobila je službeno dopuštenje da uzgaja marihuanu, opijumski mak i halucinogene gljive u "otrovnom" vrtu na svojem imanju Alnwick Castle, objavio je u srijedu Daily Telegraph. Britansko ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo je da je dopustilo vojvotkinji od Northumberlanda da uzgaja te biljke, zajedno s još 50 opasnih biljnih vrsta. Njezin "otrovni vrt" bit će prvi vrt te vrste u Velikoj Britaniji, a među biljkama koje će se u njemu naći su biljka od koje se proizvodi nervni otrov ricin, naprstak, duhan i divlja salata koja izaziva komu. Park će biti otvoren ove zime, a smjet će ga posjećivati i školska djeca. Pristup ograđenom vrtu bit će kontroliran i čuvari će pratiti posjetitelje kako ne bi dirali biljke, objavio je list.

LOS ANGELES - Suosnivač tvrtke Amazon.com Jeff Bezos ima još jedan cilj osim dominacije na online tržištu: želi odletjeti u svemir. Inženjeri iz Bezosove tvrtke Blue Origin pokušavaju proizvesti jeftina vozila kojima bi slali putnike u svemir na kratke letove. Blue Origin želi proizvesti višekratno iskoristive letjelice poput SpaceShipOnea koji je prošli mjesec izišao iz Zemljine atmosfere kako bi osvojio 10 milijuna dolara vrijednu nagradu Ansari X za prvi privatno financirani svemirski let s posadom. Bezos se želio uključiti u svemirsku utrku još dok je bio dječak. Kako se navodi na web siteu www.blueorigin.com, tvrtka razvija vozila i tehnologije koje će "s vremenom omogućiti trajnu ljudsku nazočnost u svemiru".

LOS ANGELES - Organizatori dodjele američke filmske i televizijske nagrade Zlatni globus odbili su u konkurenciju uključiti film Michaela Moorea "Fahrenheit 9/11" ali će u službeni program ući još jedan kontroverzni film, "Pasija" Mela Gibsona, objavio je specijalizirani tisak. Fahrenheit" nije ušao u konkurenciju jer Zlatni globus nema kategoriju "dokumentarni film", piše tisak. "Bilo bi nepravedno reći redateljima ostalih dokumentaraca da je 'Fahrenheit' prihvaćen, a drugi nisu", kazao je dnevniku Variety Lorenzo Soria, predsjednik Udruge stranih novinara na radu u Hollywoodu koja dodjeljuje Zlatne globuse. "Pasija" će se natjecati za Zlatni globus u kategoriji najboljeg filma na stranom jeziku, premda se aramejski već stoljećima nigdje ne govori.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙