FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U HAGU UHIĆENO JOŠ PET OSOBA ZBOG TERORISTIČKE ZAVJERE

HAG, 11. studenog 2004. (Hina/AFP) - Pet osoba uhićeno je u Nizozemskoju srijedu u sklopu antiterorističke akcije u kojoj jenajspektakularniji dio bila jednodnevna opsada stana u Hagu u kojem suuhićena dva osumnjičenika, izjavio je na konferenciji za novinaredržavni tužitelj Mark van Eerve.
HAG, 11. studenog 2004. (Hina/AFP) - Pet osoba uhićeno je u Nizozemskoj u srijedu u sklopu antiterorističke akcije u kojoj je najspektakularniji dio bila jednodnevna opsada stana u Hagu u kojem su uhićena dva osumnjičenika, izjavio je na konferenciji za novinare državni tužitelj Mark van Eerve.

Jake snage sigurnosti od zore su opsjedale jedan stan u kojem je bio neodređen broj sumnjivaca koji su bacali granate, ranivši trojicu pripadnika snaga sigurnosti.

Dvije osobe uhićene u stanu sumnjiče se za terorističku zavjeru u cilju ubojstva, rekao je na konferenciji za novinare državni odvjetnik grada Haga Han Moraal.

Haški gradonačelnik Willem Deetman izjavio je kako to područje još nije sigurno i da se iz straha od podmetnutih bombi nije dopustio povratak domovima oko 200 stanovnika te gradske četvrti.

Zračni prostor iznad grada koji je sjedište nizozemske vlade, veleposlanstava i brojnih međunarodnih organizacija bio je zatvoren za promet.

Još su četiri su osobe uhićene u Amsterdamu i jedna u Amersfoortu, rekao je van Eerve, ali bez ijedne pojedinosti o identitetu ili porijeklu uhićenih.

Nizozemske su vlasti objavile "rat terorizmu" nakon što je redatelja Thea van Gogha 2. studenoga u Amsterdamu ubio, vjeruje se, nizozemski Marokanac u ime radikalnog islama.

Otad su brojna islamska vjerska mjesta i škole bila metom napada podmetnutim bombama ili požarima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙