FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JURICA SUSPENDIRAO KALOGJERU ZBOG INTERNETSKOG DNEVNIKA

ZAGREB, 10. studenog 2004. (Hina) - Hrvatski veleposlanik u WashingtonuNeven Jurica suspendirao je djelatnika veleposlanstva Vibora Kalogjerukoji je objavljivao internetski dnevnik neprimjerena sadržaja,potvrdilo je u srijedu Ministarstvo vanjskih poslova (MVP).
ZAGREB, 10. studenog 2004. (Hina) - Hrvatski veleposlanik u Washingtonu Neven Jurica suspendirao je djelatnika veleposlanstva Vibora Kalogjeru koji je objavljivao internetski dnevnik neprimjerena sadržaja, potvrdilo je u srijedu Ministarstvo vanjskih poslova (MVP).

"Veleposlanik Jurica suspendirao je do daljnjega Vibora Kalogjeru i u tijeku je ispitivanje svih okolnosti toga slučaja", izjavio je Hini glasnogovornik MVP-a Dobroslav Silobrčić.

Veleposnik Jurica nije želio službeno pojasniti razloge i okolnosti Kalogjerine suspenzije, rekavši da nije ovlašten o tome komunicirati s medijima.

"Prema pravilima komuniciranja MVP-a, veleposlanik nije ovlašten izravno komunicirati s medijima o kadrovskim pitanjima", izjavio je Jurica Hini u Washingtonu.

Jurica nije želio reći na temelju čega je suspendirao Kalogjeru niti hoće li on ostati na dužnosti u Washingtonu ili će se vratiti u Hrvatsku.

Hrvatski su mediji proteklih dana objavili da je Kalogjera, treći tajnik veleposlanstva u Washingtonu, na internetu objavljivao dnevnik u kojemu je neprimjereno i koristeći se vulgarnim riječima opisivao svoje službene aktivnosti i iznosio osobne ocjene nekih američkih političara.

Tisak prenosi da je, primjerice, za američkog predsjednika Georgea W. Busha napisao "da mu je interes nafta i da što je cijena nafte veća on više zarađuje kroz dionice i razne ugovore".

Kalogjera navodno, pod nadimkom Vibbi, navodi i da ga "nije zaposlio Žužul, nego Sanader" dodajući da je "bio jedan od ključnih ljudi u stožeru HDZ-a za prošlih izbora", piše hrvatski tisak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙