FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavnicima PPDIV-a i novinarima onemogućen ulaz u mljekaru

OSIJEK,10. studenog 2004.(Hina) - Predstavnicima Sindikata zaposlenih upoljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji te vodoprivrediHrvatske (PPDIV) i novinarima večeras je onemogućen ulazak u osječkumljekarsku tvrtku "Meggle Osijek" dd, gdje se održavao skup radnika.
OSIJEK,10. studenog 2004.(Hina) - Predstavnicima Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji te vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) i novinarima večeras je onemogućen ulazak u osječku mljekarsku tvrtku "Meggle Osijek" dd, gdje se održavao skup radnika.

Predstavnici čuvarske službe na ulazu u tvrtku izvijestili su kako im je, bez dodatnih objašnjenja, iz Uprave poručeno kako predstavnici toga sindikata i novinari ne mogu biti nazočni skupu, na kojemu se treba raspravljati o pravilniku o radu i plaćama.

Županijski povjerenik PPDIV-a i predstavnik toga sindikata u osječkoj mljekari Šimo Orešković izjavio je okupljenim novinarima da mu je predsjednik Uprave Goran Kramarić poručio kako nije pozvan na skup jer nije dokazao legitimnost sindikalnog djelovanja u poduzeću, iako, tvrdi Orešković, PPDIV tamo ima 40 članova, a na skup su ga pozvali predstavnici Radničkog vijeća. Izrazio je nezadovoljstvo takvim ponašanjem Uprave kazavši kako će PPDIV, putem svoga međunarodnog odjela, o svemu izvijestiti europsku konfederaciju sindikata te zatražiti zaštitu sindikalnog djelovanja i radnika, a obratit će se i vlasniku Toniju Meggleu.

Najavio je da će PPDIV i dalje nastojati osporiti novi kolektivni ugovor, koji je s Upravom sklopio većinski Slavonsko-baranjski sindikat, a koji radnicima, uz ostalo, ukida ranije zajamčenu zaštitu od otkaza u roku od tri godine te umanjuje otpremnine i druga materijalne prava.

"Da je tu sve ispravno, onda bi nas pustili da se obratimo radnicima, a gospodin Kramarić koristi metode koje nisu primjerene predstavniku stranog poslodavca u Hrvatskoj", ustvrdio je Orešković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙