FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PALESTINSKI MINISTAR VANJSKIH POSLOVA: ARAFAT UMIRE

PARIZ/RAMALLAH, 10. studenog 2004. (Hina/dpa) - Jaser Arafat umire,izjavio je u srijedu palestinski ministar vanjskih poslova NabilShaath.
PARIZ/RAMALLAH, 10. studenog 2004. (Hina/dpa) - Jaser Arafat umire, izjavio je u srijedu palestinski ministar vanjskih poslova Nabil Shaath.

Govoreći o posjetu visokog vjerskog dužnosnika smrtno bolesnom Arafatu, Shaath je rekao: "Bio je to vjerski posjet čovjeku na umoru".

Shaath je američkoj televizijskoj postaji CNN izjavio da se Arafatovo zdravstveno stanje u srijedu pogoršalo te da je došlo do moždanog krvarenja.

Dodao je da jetra i bubrezi palestinskog čelnika također ne funkcioniraju.

Po njegovim riječima, francuski liječnici još nisu postavili dijagnozu Arafatove bolesti, ali su mu rekli da je riječ o "lančanoj reakciji" koja je počela crijevnom upalom zbog koje 75-godišnji palestinski vođa nije jeo 26 dana.

To je, navodi Shaath, uzrokovalo "propadanje crvenih krvnih zrnaca, zbog čega je otežano intravenozno davanje hrane" i naposlijetku dovelo do kome i moždanog krvarenja.

Opovrgnuo je izvješća po kojima će se isključiti aparati koji Arafata održavaju na životu. "Ne muči se. Nema govora o isključivanju aparata. Otići će s ovoga svijeta kada Bog tako odluči", rekao je palestinski ministar vanjskih poslova.

Šeik Taisser Dayut Tamimi, visoki vjerski dužnosnik koji je posjetio Arafata i čelnik Islamskog suda na Zapadnoj obali i u pojasu Gaze, rekao je da je došao obići svog osobnog prijatelja. "Moja je dužnost biti uz njega i moliti se u ovo teško doba", rekao je Tamini.

Također je opovrgnuo navode da je u Pariz došao dati odobrenje da se isključe aparati koji Arafata drže na životu. "Nema govora o tome... To se protivi islamu sve dok pokazuje znakove života", istaknuo je.

Brojni upućeni promatrači, međutim, tvrde da je Tamimiev dolazak znak da će Arafat uskoro biti proglašen mrtvim.

List International Herald Tribune prenosi da će upravo Tamimi biti taj koji će posvjedočiti njegovom izdisaju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙