FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

REKORD ZA SLIKU MARKA ROTHKA: VIŠE OD 17 MILIJUNA DOLARA

NEW YORK, 10. studenog 2004. (Hina/AFP) - Platno Marka Rothka "No. 6(Žuto, bijelo, plavo preko žutog na sivom)" prodano je na dražbi u NewYorku za gotovo 17,4 milijuna dolara, što predstavlja rekordan iznosza umjetnika, saznaje se u srijedu od Sothebysa.
NEW YORK, 10. studenog 2004. (Hina/AFP) - Platno Marka Rothka "No. 6 (Žuto, bijelo, plavo preko žutog na sivom)" prodano je na dražbi u New Yorku za gotovo 17,4 milijuna dolara, što predstavlja rekordan iznos za umjetnika, saznaje se u srijedu od Sothebysa.

Velika dvogodišnja prodaja suvremene umjetnosti koju je u utorak navečer organizirala američka kuća ukupno je donijela više od 93,4 milijuna dolara, najveći iznos ostvaren od 1989. kod Sothebysa za večer suvremene umjetnosti koje okuplja više umjetnika. Dvadesetčetiri izloška premašilo je milijun dolara.

Ključni izložak prodaje, platno Rothka, procijenjeno na 9 do 12 milijuna dolara, prodano je za 17.368.000 nepoznatom kupcu. Nastalo 1954. bilo je jedno od osam platna odabranih za prvu izložbu američkog umjetnika u nekom muzeju, u Umjetničkom institutu u Chicagu 1954.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙