FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZLATNI GLOBUS: "FAHRENHEIT" IZVAN KONKURENCIJE

LOS ANGELES, 10. studenog 2004. (Hina/AFP) - Organizatori dodjeleameričke filmske i televizijske nagrade Zlatni globus odbili su ukonkurenciju uključiti film Michaela Moorea "Fahrenheit 9/11" ali će uslužbeni program ući još jedan kontroverzni film, "Pasija" MelaGibsona, objavio je u utorak specijalizirani tisak.
LOS ANGELES, 10. studenog 2004. (Hina/AFP) - Organizatori dodjele američke filmske i televizijske nagrade Zlatni globus odbili su u konkurenciju uključiti film Michaela Moorea "Fahrenheit 9/11" ali će u službeni program ući još jedan kontroverzni film, "Pasija" Mela Gibsona, objavio je u utorak specijalizirani tisak.

"Pasija" će se natjecati za Zlatni globus u kategoriji najboljeg filma na stranom jeziku.

"Fahrenheit" nije ušao u konkurenciju jer Zlatni globus nema kategoriju "dokumentarni film", piše tisak. "Bilo bi nepravedno reći redateljima ostalih dokumentaraca da je 'Fahrenheit' prihvaćen, a drugi nisu", kazao je dnevniku Variety Lorenzo Soria, predsjednik Udruge stranih novinara na radu u Hollywoodu koja dodjeljuje Zlatne globuse.

Film Mela Gibsona moći će se natjecati kao film na stranom jeziku, premda se aramejski već stoljećima nigdje ne govori.

"Znamo da aramejski nije govorni jezik i znamo da film nema zemlju podrijetla, ali naša pravila kažu da se film snimljen na jeziku koji nije engleski može prihvatiti u kategoriji filma na stranom jeziku", objasnio je Soria.

Zlatni globusi dodijelit će se 16. siječnja, a često su najava budućih dobitnika Oscara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙