FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OSTOJIĆEV FILM NAGRAĐEN U NJEMAČKOJ

ZAGREB, 7. studenog 2004. (Hina) - Film "Ta divna splitska noć",redatelja Arsena Antona Ostojića, nagrađen je jednom od tri glavnenagrade filmskog festivala istočnoeuropskog filma u Cottbusu uNjemačkoj.
ZAGREB, 7. studenog 2004. (Hina) - Film "Ta divna splitska noć", redatelja Arsena Antona Ostojića, nagrađen je jednom od tri glavne nagrade filmskog festivala istočnoeuropskog filma u Cottbusu u Njemačkoj.

Kako se doznaje od redatelja, taj je film, u produkciji Alka filma, osvojio Specijalnu nagradu za izuzetno umjetničko dostignuće, te pet tisuća eura.

U objašnjenju žirija ističe se vizualni dojam filma s posebnim naglaskom na maestralni snimateljski rad Mirka Pivčevića.

Redatelj Ostojić, koji je prisustvovao svečanoj ceremoniji dodjele nagrada u subotu navečer, zahvalio se uzvanicima, istaknuvši da je riječ o filmu koji je primjer "uspješne kreativne suradnje".

Na festivalu je od 2. do 6. studenog prikazano oko 150 dugometražnih i kratkometražnih projekata.

Nagradu za režiju osvojio je estonski film "Mjesečarenje", Suleva Keedusa, a glavnu nagradu rusko-kazahstanski film "Shizo", redateljice Guke Omarove.

Film "Ta divna splitska noć" je nagrađen s više nagrada na festivalima u Puli i Sarajevu, a Europska filmska akademija ga je nominirala za nagradu Discovery-Fassbinder.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙