FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAPADI U TABI MOGLI BI EGIPAT STAJATI 200 MILIJUNA DOLARA

KAIRO, 29. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Bombaški napadi naSinajskom poluotoku u kojima su ovoga mjeseca poginule najmanje 33osobe, mogli bi egipatskom turizmu ove godine nanijeti štetu od 200milijuna američkih dolara, rekao je u petak egipatski ministar turizmaAhmed el-Maghrabi.
KAIRO, 29. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Bombaški napadi na Sinajskom poluotoku u kojima su ovoga mjeseca poginule najmanje 33 osobe, mogli bi egipatskom turizmu ove godine nanijeti štetu od 200 milijuna američkih dolara, rekao je u petak egipatski ministar turizma Ahmed el-Maghrabi.

Egipat očekuje da će ove godine ugostiti sedam milijuna turista, a da se nisu dogodili napadi 7. listopada, ta bi brojka mogla doseći i 7,2 milijuna, rekao je ministar za egipatski tisak.

"Brojka od 200.000 turista može se prevesti u 200 milijuna dolara u financijskom jeziku. Pritom mislim na gubitak u prihodima od turizma", rekao je.

Ministar je naglasio da ne očekuje smanjenje broja turista veće od pet posto (200.000 turista predstavlja 2,8 posto).

Egipat od turizma godišnje zarađuje oko šest milijardi dolara.

Većina žrtava napada u Tabi bili su izraelski i ruski turisti te egipatski turistički radnici, a poginule su i dvije Talijanke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙