FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena Šošićeva knjiga "Istine o dr. Franji Tuđmanu"

ZAGREB, 3. studenog 2004. (Hina) - Trosveščana knjiga "Istine o dr.FranjiTuđmanu - Hrvatska i hrvatska povijest", dr. Hrvoja Šošića, uizdanju nakladničke kuće A. G. Matoš d.o.o., predstavljena je danas uMatici hrvatskoj.
ZAGREB, 3. studenog 2004. (Hina) - Trosveščana knjiga "Istine o dr. FranjiTuđmanu - Hrvatska i hrvatska povijest", dr. Hrvoja Šošića, u izdanju nakladničke kuće A. G. Matoš d.o.o., predstavljena je danas u Matici hrvatskoj.

Dr. Šošić rekao je kako je knjiga "spomenik koji na više od 3600 stranica svjedoči o dr. Franji Tuđmanu, državniku, vojskovođi i prvom predsjedniku hrvatske države".

Napomenuo je da "takvu knjigu nema niti jedan vodeći svjetski državnik", te dodao da je "predsjednik Tuđman ovakvo djelo zaslužio jer je stvorio državu s vojskom, koja je epohalnim vojnim podvigom izvela pothvat o kojem se danas malo zna i govori".

Autor, dr. Šošić, također je ocijenio da je trosveščana knjiga "Istine o dr.Tuđmanu" "prva hrvatska i svjetska povjesnica, u kojoj se otvara važno pitanje svjetske političke, državne i crkvene povijesti, kroz koju je prikazano stvaranje hrvatske države".

Predsjednik Matice hrvatske Igor Zidić rekao je da je dr. Hrvoje Šošić "stvorio leksikon, odnosno enciklopediju, iz koje se može isčitati Tuđmanova borba za Hrvatsku, odnosno njegova pojava u najpresudnijem trenutku za nastanak hrvatske države".

Posebice je istaknuo da je "dr. Franjo Tuđman najzaslužniji za stvaranje hrvatske države, i čovjek koji je snagu kasnih godina uložio u Hrvatsku".

Na predstavljanju Šošićeve knjige govorili su i akademici Dalibor Brozović i Josip Pećarić, Anđelko Kaćunko, Mladen Pavković, Ivan Biondić, Stjepan Soldo i Željko Cvitić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙