FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDSTAVLJENA KNJIGA "SKIJAJMO ZAJEDNO"

ZAGREB, 8. studenog (Hina) - "Skijajmo zajedno" knjiga BojanaMarkovića, Srećka Ferenščaka i Milana Žvana predstavljena je večeras unazočnosti velikog broja uzvanika u Novinarskom domu u Zagrebu.
ZAGREB, 8. studenog (Hina) - "Skijajmo zajedno" knjiga Bojana Markovića, Srećka Ferenščaka i Milana Žvana predstavljena je večeras u nazočnosti velikog broja uzvanika u Novinarskom domu u Zagrebu.

Predstavljanju knjige nazočio je predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, pomoćnica ministra za sport Romana Caput-Jogunica, Ante i Ivica Kostelić, te niz sadašnjih i bivših sportaša, sveučilišnih profesora, političara, te uglednih građana.

"Htjeli smo na jednom mjestu sakupiti svu pamet ovog dijela Europe i pretočiti je u jednu skijašku knjigu," istaknuo je nositelj katedre za skijanje pri Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, Bojan Matković. Predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza, Srećko Ferenčak zahvalio se na pomoći mnogim suradnicima, dok je voditelj katedre za alpsko skijanje na Fakultetu za sport Sveučilišta u Ljubljani, Milan Žvan naglasio kako je knjiga nastala spajanjem triju različitih koncepcija, koje su izrodile četvrtu, najkvalitetniju.

Knjiga "Skijajmo zajedno" na 220 bogato ilustriranih stranica opisuje povijest alpskog skijanja u Svijetu i u Hrvatskoj, zatim skijaške tehnike, ali je i obogaćena suvremenim spoznajama, novim tehnikama skijanja, natjecateljskom skijanju, opasnostima u planinama i kako se zaštititi. Pristup autora ovoj temi je sadržajno iscrpan i zanimljiv, jer objedinjuje niz elemenata koji su važni u suvremenom skijanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙