FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prva premijera splitskog HNK "Jo ča je život lip"

SPLIT, 9. studenog 2004. (Hina) - Prva ovosezonska dramska premijera usplitskom Hrvatskom narodnom kazalištu, koja će biti izvedena 12.studenoga, bit će predstava "Jo ča je život lip" ili "Splitskakvatrologija" autorice Arijane Čuline, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.
SPLIT, 9. studenog 2004. (Hina) - Prva ovosezonska dramska premijera u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu, koja će biti izvedena 12. studenoga, bit će predstava "Jo ča je život lip" ili "Splitska kvatrologija" autorice Arijane Čuline, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

Režiju potpisuje Georgij Paro koji je sa splitskom glumačkom ekipom počeo raditi nakon brojnih dogovaranja o tome gdje će i kako predstava biti izvedena. Naime, istaknula je Čulina, bilo je ponuda da se tekst postavi i ranije, ali se autorici nisu sviđale ideje o igranju na otvorenoj pozornici ili s manjim brojem likova.

Riječ je o gorkoj komediji na splitskom dijalektu u kojoj su isprepletena čekanja, nadanja, odustajanja i mirenja sa sudbinom 12 podjednako važnih likova. Splitska glumica i spisateljica Arijana Čulina njezina je autorica i sudionica.

U suradnji s redateljem, obavila je dramaturške izmjene u tekstu i nadopisala pojedine scene.

Georgiju Pari to je prva drama koju režira za sezonski program splitskog HNK. Rekao je kako je autorica "fantastično uobličila dramu koja pruža uvid u našu sadašnju situaciju u kojoj s jedne strane gubimo tradicionalne vrijednosti na koje smo naviknuti, a s druge prihvaćamo nešto novo čega se pribojavamo i što nam je nepoznato".

Umjetnički ravnatelj splitskog HNK Petar Selem podsjetio je, uz ostalo, da je "Splitska kvatrologija" ovjenčana nagradom "Marin Držić" na Marulićevim danima prije dvije godine.

Uz autoricu u predstavi sudjeluju Tajana Jovanović, Ratko Glavina, Ksenija Prohaska, Nikola Ivošević, Josip Zovko, Snježana Sinovčić Šiškov, Ilija Zovko, Josip Genda, Nenad Srdelić te gosti Ecija Ojdanić i Filip Radoš.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙