FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SANADER OKONČAO BORAVAK U BRUXELLESU BEZ ODGOVARANJA NA NOVINARSKA PITANJA

BRUXELLES/ZAGREB, 5. studenog 2004. (Hina) - Hrvatski premijer IvoSanader okončao je u petak svoj dvodnevni boravak u Bruxellesu, gdjeje sudjelovao na summitu Europske pučke stranke (EPP) i na summituEuropske unije.
BRUXELLES/ZAGREB, 5. studenog 2004. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader okončao je u petak svoj dvodnevni boravak u Bruxellesu, gdje je sudjelovao na summitu Europske pučke stranke (EPP) i na summitu Europske unije.

Premijer je prvi puta od stjecanja kandidatskog statusa, zajedno s ostalim čelnicima zemalja kandidata, sudjelovao na sastanku s predjedništvom EU-a u pratnji ministra vanjskih poslova Miomira Žužula i ministrice za europske integracije Kolinde Grabar Kitarović.

Nakon toga sastanka premijer Sanader, u pratnji Žužula i Grabar Kitarović, hrvatskim se novinarima obratio izjavom, dok pitanja nisu bila predviđena. Naime, kako je objasnio glasnogovornik Vlade Ratko Maček, protokol je nalagao samo davanje izjave, bez mogućnosti postavljanja pitanja novinara.

U četvrtak, nakon summita EPP-a, premijer je odgovarao na pitanja hrvatskih novinara koja su se, između ostalog, odnosila i na ministra Žužula te mogućnosti da se nalazi u sukobu interesa.

Premijer, koji je u srijedu u aktualnom prijepodnevu u Saboru vrlo jasno rekao "ne" na zahtjev za smjenom svoga ministra, u četvrtak je u Bruxellesu kazao da još uvijek ne razmišlja o tome ali, "budu li stvari išle u drugačijem smjeru onda ćemo sigurno razmisliti o konzekvencama". Tada je istaknuo da je na njemu, kao premijeru, "najveća odgovornost".

Hrvatski je premijer u petak nakon sastanka s predsjedništvom EU-a izrazio zadovoljstvo što je predsjedatelju Vijeća, nizozemskom premijeru Jan-Peteru Balkenendeu, predsjedniku Komisije Romanu Prodiju i budućem predsjedatelju Vijeća, luksemburškom premijeru Jean-Claudeu Junckeru, "imao mogućnost iznijeti hrvatska stajališta". Nešto ranije Sanader se sastao i s belgijskim premijerom Guyom Verhofstadtom i predsjednikom Zastupničkog doma belgijskog parlamenta Hermanom de Croom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙