FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21 SAT

ZAGREB, 5. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 5. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Ministar financija Ivan Šuker izjavio je danas na prvom Međunarodnom summitu lidera kako je porezna reforma u Hrvatskoj usmjerena na postizanje gospodarskog rasta koji neće biti kao dosad utemeljen na proračunskim investicijama i vanjskom zaduživanju, te na smanjenje deficita opće države unutar granica maastriških kriterija. Po njegovim najavama, u skladu s planovima Ministarstva financija, taj deficit za 2004. trebao bi iznositi 4,5 posto, a za 2005. 3,7 posto. Predstavljajući poreznu reformu u Slovačkoj, zamjenik predsjednika Vlade i ministar financija Ivan Mikloš, snažno se zauzeo za porezni sustav s jednom poreznom stopom.

ZAGREB - Saborski Klub HSP-a u utorak će, nakon tematske rasprave o 'aferi Žužul' odlučiti hoće li se priključiti zahtjevima SDP-a, HNS-a i HSS-a da Sabor ministru vanjskih poslova izglasuje nepovjerenje. Potpredsjednica HSP-ova Kluba Ruža Tomašić izjavila je da HSP sada nema sve argumente, dok Tonči Tadić dodaje da je cijela stvar oko Žužula "otišla predaleko i ne može se tek tako zaustaviti".

ZAGREB - Uz jednoglasnu potporu nazočnih 106 zastupnika, Vladin prijedlog novog zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji prošao je danas prvo saborsko čitanje. Novi zakon počeo bi se primjenjivati od 1. siječnja iduće godine, a kao razdoblje sudjelovanja u obrani državnog suvereniteta utvrdilo bi se vrijeme od 5. kolovoza 1990. do 30. lipnja 1996. Sabor je izmijenio Zakon o šumama i time omogućio da se šumarska inspekcija iz Državnog inspektorata preseli u Ministarstvo popljopriverde i šumarstva. Donio je i Zakon o osiguranju depozita koji će, kako je istaknuto, kvalitetnije zaštititi depozite građana u slučaju stečaja banaka.

ZAGREB - Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju danas je prihvatio prijedlog pravne strukture osnivanja javno privatnog partnerstva u turističkoj tvrtki Sunčani Hvar, na temelju koje će krajem idućeg tjedna neobvezujući ponuditelji biti pozvani da podnesu obvezujuće ponude. Prema riječima odvjetnice Natalije Perić ponuđačima će biti predloženo sklapanje sporazuma o javno privatnog partnerstva na rok od najmanje pet godina, a predloženi minimalni iznos dokapitalizacije je 40 milijuna kuna.

ZAGREB - Hrvatski zavod za javno zdravstvo danas je izvijestio kako se sumnja da su se tri osobe u Istarskoj i četiri osobe u Brodsko-posavskoj županiji zarazile trihinelom pošto su jele kobasice proizvođača "Marvika" iz Slavonskog Broda, priopćilo je danas Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi. Kako se ne zna gdje su sve distribuirani "Marvikovi" proizvodi, Ministarstvo upozorava građane da, dok se ne dobiju konačni nalazi, ne jedu te proizvode ili da ih prije toga odnesu na analizu u županijske zavode za javno zdravstvo.

SPLIT - Sindikat ribara Hrvatske danas je u Splitu najavio da će, bude li prihvaćen ovakav prijedlog zakona o morskom ribarstvu, osnovati krizni stožer i ribarske ophodnje za nadzor mora od Savudrije do Prevlake kako bi onemogućili Talijane u eksploatiranju hrvatskog ribljeg fonda. Na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Sindikata ribara Hrvatske Petar Baranović je taj zakonski prijedlog nazvao "monstruoznim" jer bi se njime omogućilo da stranci dobiju povlastice za gospodarski ribolov u hrvatskom moru.

ZAGREB - Ravnatelj glazbenog programa Dubrovačkih ljetnih igara, dirigent Vjekoslav Šutej dao je ostavku na tu ravnateljsku dužnost, obrazlažuvši je prezauzetošću, objavio je danas Hrvatski radio. Intendant Dubrovačkih ljetnih igara Ivica Prlender najavio da će idućeg tjedna priopćiti ime Šutejevog nasljednika.

ZAGREB - Policija još nije otkrila tko je s računala Ministarstva obrane nedavno e-mail porukama prijetio predsjedniku udruge za prava seksualnih i rodnih manjina "Iskorak" Dorinu Manzinu, a on je sinoć ponovno bio meta nasilnika, doznaje se u zagrebačkoj policiji. Naime, četvorica mladića, najvjerojatnije skinheadsa, sinoć su razbacali smeće i komadima crijepa oštetili fasadu i razbili prozor kuće na Vrhovčevu vijencu u kojoj je Manzin podstanar. Incident je prijavio Manzinov 26-godišnji prijatelj, koji je u vrijeme napada bio u kući.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙