FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: JANŠINA VLADA S JAČIM NAGLASKOM NA SAD, S HRVATSKOM KONTINUITET

LJUBLJANA,9. studenoga(Hina) - Nova slovenska koalicijska vlada koju ćeformirati Janez Janša na planu vanjske politike planira jačanje odnosasa SAD, dok u pogledu djelovanja na Balkanu to područje manje spominjekao svoj prioritet ali dosta pažnje posvećuje odnosima s Hrvatskom,piše u utorak ljubljansko "Delo" u članku o prioritetima slovenskevanjske politike po nacrtu koalicijskog ugovora koji je Janša ponudiostrankama desnog centra.
LJUBLJANA,9. studenoga(Hina) - Nova slovenska koalicijska vlada koju će formirati Janez Janša na planu vanjske politike planira jačanje odnosa sa SAD, dok u pogledu djelovanja na Balkanu to područje manje spominje kao svoj prioritet ali dosta pažnje posvećuje odnosima s Hrvatskom, piše u utorak ljubljansko "Delo" u članku o prioritetima slovenske vanjske politike po nacrtu koalicijskog ugovora koji je Janša ponudio strankama desnog centra.

"U vanjskoj politici nova koalicija mijenja dosadašnja usmjerenja i to tako da namjerava dati naglasak jačanju odnosa s SAD, dok je u prijedlogu teksta Balkan među prioritetima manje naglašen. Nemali dio poglavlja o vanjskoj politici namijenjen je Hrvatskoj. Koalicija najavljuje da će bez obzira na suzdržanost EU-a glede budućeg širenja podržavati ulazak Hrvatske u EU ako ona bude ispunjavala europske standarde. Tu uvjetnu potporu može se shvatiti kao novi početak u odnosima između naših dviju država. Prijedlog koalicijskog ugovora najavljuje i osnivanje slovensko-hrvatskog povijesnog povjerenstva i dogovore o praktičnim mjerama", navodi "Delo".

Prema onome što je izneseno u "Delu" moglo bi se zaključiti da je nacrt vanjskopolitičkog dokumenta radio bivši ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel jer on odražava Rupelov ton i kompilira neke njegove ranije izjave, što bi na određeni način značilo da će nova vlada održavati kontinuitet u politici prema Hrvatskoj u odnosu na raniju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙