FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: ODRŽAN 9. SUSRET POVJESNIČARA HRVATSKE I SCG-A

ZAGREB, 8. studenog 2004. (Hina) - U Vršcu, u SCG-u, je u subotu inedjelju održan Deveti dijalog povjesničara Hrvatske i Srbije i CrneGore na temu "Raspad Jugoslavije i uloga međunarodne zajednice",izvješćuje postaja Deutsche Welle i navodi da je oko 50 učesnikasimpozija, uz opće sastanke, radilo i u okviru tri tematske radionice:"Nacionalni identiteti Hrvata i Srba", "Ljudski gubici Hrvatske iSrbije u 20. stoljeću" i "Razdoblje socijalističke Jugoslavije od1945. do 1990. godine".
ZAGREB, 8. studenog 2004. (Hina) - U Vršcu, u SCG-u, je u subotu i nedjelju održan Deveti dijalog povjesničara Hrvatske i Srbije i Crne Gore na temu "Raspad Jugoslavije i uloga međunarodne zajednice", izvješćuje postaja Deutsche Welle i navodi da je oko 50 učesnika simpozija, uz opće sastanke, radilo i u okviru tri tematske radionice: "Nacionalni identiteti Hrvata i Srba", "Ljudski gubici Hrvatske i Srbije u 20. stoljeću" i "Razdoblje socijalističke Jugoslavije od 1945. do 1990. godine".

Doktor Hans Georg Fleck, šef zagrebačkog ureda zaklade Friedrich Neuman, koja je uz Organizaciju za europsku sigurnost i suradnju, organizator dijaloga povjesničara, ocijenio je za Deutsche Welle da je iz rasprave vidljivo da i dalje postoje otvorena pitanja vezana za uzroke raspada Jugoslavije, te da se odgovori neće dobiti u skorije vrijeme. "O uzrocima raspada postoje stereotipi koji u budućnosti neće biti održivi", primijetio je Fleck, prenosi postaja.

Susreti povjesničara Hrvatske i SCG-a održava se od 1998. godine, a idući će sljedeće jeseni biti održan u Hrvatskoj, navodi postaja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙