FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

vulama: uzrok jutrošnje tramvajske nesreće nepažnja vozača

ZAGREB, 8. studenog 2004. (Hina) - Glasnogovornica zagrebačke policijeGordana Vulama izjavila je kako je uzrok jutrošnjeg sudara dvajuZET-ovih tramvaja bila nepažnja vozača tramvaja broj 13 koji je, premarezultatima policijskog očevida, vozio neprilagođenom brzinom.
ZAGREB, 8. studenog 2004. (Hina) - Glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama izjavila je kako je uzrok jutrošnjeg sudara dvaju ZET-ovih tramvaja bila nepažnja vozača tramvaja broj 13 koji je, prema rezultatima policijskog očevida, vozio neprilagođenom brzinom.

Do nesreće je došlo jutros u 7,16 sati kada je tramvaj broj 13 naletio na tramvaj broj 2 koji je stajao na tramvajskoj postaji na raskrižju Vukovarske i Radničke ceste.

Protiv vozača tramvaja koji je skrivio nesreću policija je podnijela prekršajnu prijavu zbog vožnje neprilagođenom brzinom, a utvrdi li se da je netko od ozlijeđenih putnika zadobio teže ozljede, protiv vozača će biti podignuta i kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće s teškim ozljedama, rekla je Vulama.

Očevid, koji je policija provela u suradnji s tehničkom službom ZET-a, pokazao je da tramvaj bio tehnički ispravan. To znači da su kočnice tramvaja bile u ispravnom stanju, iako se vozač tramvaja požalio da su mu otkazale kočnice.

Vulama kaže kako je dosad ozlijeđeno 15 osoba uključujući oba vozača, kojima je medicinska pomoć pružena u Klinici za traumatologiju, KB Merkur i KBC Zagreb, no putnici koji su se nalazili u tramvajima samoinicijativno dolaze u bolnicu pa će ukupni broj onih koji su tražili liječničku pomoć biti veći.

Glasnogovornica policije rekla je kako su vozača oba tramvaja alkotestirana te su oba bila negativna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙