FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ANNAN "JAKO ZABRINUT" SITUACIJOM U DARFURU

NEW YORK, 3. studenog 2004. (Hina/AFP) - Glavni tajnik UN-a Kofi Annanje "vrlo zabrinut zbog pogoršanja situacije u Darfuru", izjavio jenjegov glasnogovornik u utorak navečer.
NEW YORK, 3. studenog 2004. (Hina/AFP) - Glavni tajnik UN-a Kofi Annan je "vrlo zabrinut zbog pogoršanja situacije u Darfuru", izjavio je njegov glasnogovornik u utorak navečer.

Posebnu zabrinutost izazvala je činjenica da je Oslobodilačka vojska Sudana (SLA) "otela 18 osoba te mobilizacija tisuće ljudi za paravojne postrojbe u zapadnom i južnom dijelu pokrajine".

"SLA i njezine paravojne postrojbe mogle bi izazvati novi val nasilja koji bi mogao uzeti živote tisuća civila", smatra Annan.

Glavni tajnik UN-a poziva sukobljene strane da poštuju prekid vatre potpisan u N'djameni, SLA da oslobodi taoce i traži raspuštanje paravojnih postrojbi.

Osim toga, glavni tajnik UN-a izražava "posebnu zabrinutost" zbog informacija da je sudanska vlada pokrenula operaciju prisilnog premještanja izbjeglica u regiji Nyala u južnom dijelu Darfura.

Annan "poziva sudansku vladu da odmah prekine operacije premještanja i olakša povratak izbjeglica tamo gdje su se nalazili prije", kazao je glasnogovornik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙