FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DUŽNOSNICI PODRŽAVAJU HARADINAJA

PRIŠTINA,5.studenoga 2004.(HINA) - Albanski politički čelnici naKosovu pružili su u petak podršku predsjedniku Alijanse za budućnostiKosova Ramushu Haradinaju koji će idućeg tjedna pred Međunarodnimsudom za ratne zločine u Den Haagu odgovarati za neka pitanja odjelovanju Oslobodilačke vojske Kosova 1998. i 1999 godine.
PRIŠTINA,5.studenoga 2004.(HINA) - Albanski politički čelnici na Kosovu pružili su u petak podršku predsjedniku Alijanse za budućnosti Kosova Ramushu Haradinaju koji će idućeg tjedna pred Međunarodnim sudom za ratne zločine u Den Haagu odgovarati za neka pitanja o djelovanju Oslobodilačke vojske Kosova 1998. i 1999 godine.

U tom razdoblju Ramush Haradinaj bio je zapovjednik Oslobodilačke vojske za jednu operativnu zonu na Kosovu. Nakon rata uključio se u Kosovski zaštitni korpus koji je zamijenio bivšu Oslobodilačku vojsku Kosova a potom i u politički život i njegova je Alijansa za budućnost treća po snazi stranka na Kosovu.

Predsjednik Kosova Ibrahim Rugova izjavio je u petak da je Haradinaj konstruktivna ličnost u političkom životu i čovjek od ugleda. Premijer Bajram Rexhepi je od civilnog upravitelja Soerena Jessena Petersena zatražio je dodatne informacije o odlasku Haradinaja u Haški sud.

Veton Surroi iz Građanske liste "Ora" zatražio je veće angažiranje kosovskih institucija u ovom slučaju i predložio da politički čelnici Kosova donesu deklaraciju potpore Haradinaju, "ratnom heroju", i da time zaštite njegovo i dostojanstvo oslobodilačke borbe Kosova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙