FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HARADINAJ PRISTAO NA ISPITIVANJE PREDSTAVNIKA ICTY-A

PRIŠTINA, , 4. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik Alijanse zabudućnost Kosova Ramush Haradinaj rekao je u četvrtak da se ne protiviispitivanju predstavnika Haškog tribunala u vezi nekih istraga kojeSud vodi protiv njega zbog događanja za vrijeme rata na Kosovu 1998. i1999. godine.
PRIŠTINA, , 4. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj rekao je u četvrtak da se ne protivi ispitivanju predstavnika Haškog tribunala u vezi nekih istraga koje Sud vodi protiv njega zbog događanja za vrijeme rata na Kosovu 1998. i 1999. godine.

U svojoj izjavi Haradinaj navodi kako je obavijestio predstavnika Haškog tribunala u Prištini da će sudjelovati na predviđenom susretu zakazanom za idući tjedan u Prištini kako bi odgovorio na sva pitanja u vezi optužbi za razdoblje 1998. i 1999. godine.

"Želim staviti do znanja da se ne protivim toj proceduri", rekao je Haradinaj, koji je tijekom rata na Kosovu bio zapovjednik Oslobodilačke vojske Kosova za područje Dukagjinia.

Haradinaj je rekao da zasad nema saznanja o tome koje mu optužbe ICTY stavlja na teret.

Alijansa za budućnost Kosova priopćila je da sumnje o pravednosti oslobodilačke borbe naroda Kosova teško narušavaju opći proces na Kosovu i ugrožavaju sva zajednička dostignuća naroda Kosova i međunarodne zajednice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙