FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

LS-ovci odbili izvješće predsjednika banca

ZAGREB, 23. listopada 2004. (Hina) - Izaslanici 4. izbornog saboraLiberalne stranke (LS) danas su većinom glasova odbili izvješće o radupredsjednika te stranke Ive Banca, u kojem se zauzeo za što bržeujedinjenje s HNS-om i Librom.
ZAGREB, 23. listopada 2004. (Hina) - Izaslanici 4. izbornog sabora Liberalne stranke (LS) danas su većinom glasova odbili izvješće o radu predsjednika te stranke Ive Banca, u kojem se zauzeo za što brže ujedinjenje s HNS-om i Librom.

Potpredsjednik LS-a Zlatko Kramarić upozorio je u raspravi o izvješću da nigdje nije navedeno "pod kojim bi uvjetima došlo do takvog ujedinjenja". "Ako nestane našeg imena i naslijeđa, nestat će i nas", rekao je Kramarić, a s njim se složila i većina govornika.

Zamjerili su Bancu što od njegovih obećanja i borbe za zajedništvo u LS-u "nije ostalo ništa" i što je "strankom vladao autokratski".

Banac je na to odgovorio da obećanja nije mogao ostvariti zbog prepreka unutar vodstva stranke, te je ustvrdio da su u raspravi iznesene mnoge neistine.

Još je jednom pozvao LS-ovce da se što prije ujedine s HNS-om i Librom. "Danas se opredjeljujete za marginalizaciju i lagano umiranje stranke, ili za pobjedu ujedinjene liberalne ideje", rekao je Banac.

Bančev protukandidat za predsjednika LS-a, osječki dogradonačelnik Zlatko Benašić rekao je da je on također za ujedinjenje, ali, istaknuo je, "na ravnopravnim principima", i "u stranku koja će imati svoje novo ime, znakovlje i boje s liberalnim atributima". "Vi ste liberali i to morate ostati", poručio je Benašić. Napomenuo je kako "slab rejting LS-a nije razlog da uđu pod okrilje druge stranke jer bi to bilo jednako pogotku 'u ništa'".

U tijeku je stanka za glasovanje o predsjedniku LS-a i novom čelništvu stranke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙