FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 5. studenoga

ZAGREB, 4. studenog 2004. (Hina) - Najava važnijih događaja za petak,5. studenoga:
ZAGREB, 4. studenog 2004. (Hina) - Najava važnijih događaja za petak, 5. studenoga:

ZAGREB - Hrvatski sabor će 11. sjednicu nastaviti raspravom o Vladinom konačnom prijedlogu izmjena Zakona o šumama. Prema utvrđenom dnevnom redu, Sabor bi potom trebao raspraviti i izmjene Zakona o upravnim pristojbama u području prava intelektualnoga vlasništva, a zatim i Vladin konačni tekst zakona o osiguranju depozita (9,30 sati).

ZAGREB - Sjednica saborskog Istražnoga povjerenstva za utvrđivanje činjenica u svezi s izdanim državnim jamstvima kreditorima privatnog društva Brodogradilišta Viktor Lenac. Povjerenstvo bi sutra trebalo utvrditi postoje li okolnosti za nastavak rada, jer ono se, kako je kazao predsjednik Povjerenstva Anto Đapić, ne može baviti slučajem o kome je pokrenut pravosudni postupak. Naime, riječko Županijsko državno odvjetništvo potvrdilo je da je protiv bivšega direktora riječkoga brodogradilišta Viktor Lenac Damira Vrhovnika policija podigla kaznenu prijavu zbog nesavjesnog gospodarskog poslovanja koje je dovelo do stečaja tvrtke (u 9 sati, u Saboru, Trg sv. Marka 6).

BRIJUNI - Forum gospodarstvenika iz Francuske i Hrvatske koji, pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike, od 4. do 7. studenoga organizira Udruga hrvatsko-francuski forum. Najavljeno je da će Forum pozdraviti pokrovitelj, predsjednik Republike Stjepan Mesić , trajat će (9,30 sati).

ZAGREB - Potpisivanje ugovora o suradnji na programima međugeneracijske solidarnosti između Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Splitsko -dalmatinske županije, Grada Vukovara, Općine Nijemci, Caritasa zagrebačke nadbiskupije, Ustanove za starije i nemoćne osobe "Baranjsko sunce" iz Belog Manastira i Društva Crvenog križa Varaždinske županije, (11 sati, Savska cesta 41/III).

ZAGREB - Građanski odbor za ljudska prava organizira za studente pravnih fakulteta iz Rijeke, Splita, Osijeka i Zagreba seminar pod nazivom "Prebacivanje slučajeva iz Haaga u Hrvatsku - šansa za hrvatsko pravosuđe ili farsa?". Najavljeno je predavanje Glavnoga državnog odvjetnika Mladena Bajića pod nazivom "Procesni problemi prebacivanja slučajeva iz Haaga u Hrvatsku" (10 sati, Preradovićeva 18).

SPLIT - Pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Ivan Katavić predstavit će prijedlog zakona o morskom ribarstvu (10 sati, Županijska komora Split, Obala A. Trumbića 4).

ZAGREB - Konferencija za novinare Matice hrvatskih sindikata javnih službi o novostima iz razgovora s MMF-om i implikacijama na položaj javnih i državnih službenika. Riječi će biti i o radu GSV-a (10 sati, Trg maršala Tita 4/II).

ZAGREB - Sjednica Znanstvenoga vijeća za mir i prava čovjeka o morskim granicama Republike Hrvatske (11 sati, HAZU, Zrinski trg 11).

ZAGREB - Glazbena nagrada "Domagoj" koja će se dodijeliti Krunoslavu Kići Slabincu i posthumno Ivici Šerfeziju (11 sati, hotel Sheraton).

Dežurni urednici:

prijepodne: Srebrenka Parlov

poslijepodne: Jasna Nahtigal Lazarić

navečer: Milka Ćurković

telefon: 01/48-08-600

faks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙