FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA UTORAK, 2. STUDENOGA

ZAGREB, 2. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za utorak, 2. studenoga.
ZAGREB, 2. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 2. studenoga.

WASHINGTON - Izbori u Sjedinjenim Državama na kojima Amerikanci biraju novoga predsjednika između sadašnjeg republikanskog predsjednika Georgea W. Busha i izazivača iz demokratske stranke Johna Kerrya. Prema anketama, izborna utrka je potpuno neizvjesna. Kandidati su gotovo potpunu izjednačeni i praktično se očekuje borba za svaki glas. Birališta će se u različitim saveznim državama otvarati i zatvarati u različita vremena u nekoliko vremenskih zona. Većina se otvara u 7 sati ujutro po lokalnom vremenu, a neka u 6. Prva veća skupina saveznih država (na istočnoj obali) zatvorit će glasačka mjesta 2. studenog u 19.00 sati po mjesnom, što je 3. studenoga u 1.00 sat po srednjeeuropskom vremenu. Najveći dio američkih država birališta će po srednjeeuropskom vremenu zatvoriti u 3.00 ujutro 3. studenoga. Zadnja će biti Aljaska, gdje se glasačka mjesta po srednjeeuropskom vremenu tek otvaraju u 7.00 ujutro 3. studenoga.

LJUBLJANA - Slovenski predsjednik Janez Drnovšek nastavit će konzultacije s čelnicima zastupničkih skupina u novom parlamentu o mandataru za sastav nove vlade.

BRUXELLES - Redoviti sastanak ministara vanjskih poslova Europske unije. Očekuje se da će sastankom dominirati kriza oko imenovanja nove Europske komisije, zatim pripremni razgovori za summit EU, reforma lisabonske strategije te pojačanje suradnje na području pravosuđa i unutarnjih poslova.

BERLIN - Egipatski predsjednik Hosni Mubarak susrest će se u Berlinu s njemačkim kancelarom Gerhardom Schroederom. Drugog dana posjeta Njemačkoj Mubarak odlazi u Bonn.

BERLIN - U trodnevni državni posjet Njemačkoj dolazi britanska kraljica Elizabeta II koja će obići savezne zemlje Berlin, Brandenburg i Sjeverno Porajnje-Vestfaliju. Predviđeni su susreti s najvišim njemačkim dužnosnicima, predsjednikom države Horstom Kohelerom, predsjednikom parlamenta Wolfgangom Thierseom i kancelarom Gerhardom Schroederom.

MOSKVA - Talijanko-ruski sastanak na vrhu premijera Silvia Berlusconia i predsjednika Vladimira Putina koji će završiti potpisivanjem zajedničkog dokumenta o stajalištima dviju država o aktualnim problemima i političkom stanju u svijetu.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Bernard Ćavar

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Navečer: Srđan Baković

Tel: 385 1 4808 645

Fax: 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙