FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pad cijena europskih dionica s najviših razina u 6 mjeseci

LONDON/FRANKFURT, 4. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Cijene europskihdionica u četvrtak su se spustile s najviših razina u zadnjih šestmjeseci, nakon objave mješovitih rezultata poslovanja iz banaka BNPParibas i ING-a, komentara iz Qualcomma o slabijoj prodaji mobilnihtelefona, te ponovnog poskupljenja nafte iznad 50 dolara po barelu.
LONDON/FRANKFURT, 4. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Cijene europskih dionica u četvrtak su se spustile s najviših razina u zadnjih šest mjeseci, nakon objave mješovitih rezultata poslovanja iz banaka BNP Paribas i ING-a, komentara iz Qualcomma o slabijoj prodaji mobilnih telefona, te ponovnog poskupljenja nafte iznad 50 dolara po barelu.

Londonski Ftse indeks do podneva se spustio za 0,24 posto, na 4.707 bodova, a frankfurtski DAX za 0,4 posto, na 4.021 bod.

Od gubitnika se ističe bankarski sektor u kojem su predvodile dionice ING-a, oslabivši 1,8 posto, unatoč objavi veće od očekivane dobiti. Oslabile su i dionice BNP Paribasa, nekih 1,7 posto, po objavi razočaravajućeg rasta prihoda i operativne dobiti.

Nordijski proizvođači mobilnih telefona Ericsson i Nokia zabilježili su pad cijena dionica od 1,8 i 1,2 posto, nakon što je američka tvrtka za bežične tehnologije Qualcomm izvijestila o slabijoj prodaji telefona u trećem tromjesečju nego se očekivalo.

Dionice Business Objectsa potonule su za 22 posto, budući je taj francusko-američki proizvođač softvera snizio svoje ciljane rezultate nakon razočaravajućih prihoda od ključnih licenci.

Olakšanje uslijed brzog rezultata američkih predsjedničkih izbora vratilo je pozornost ulagača na gospodarska i korporativna pitanja, pri čemu se napeto sada iščekuju podaci o američkoj zaposlenosti u petak.

"Nastavak oporavka na tržištu dionica ovisit će o boljim potvrdama snažnijeg gospodarskog oporavka", izjavio je ekonomist David Brown iz Bear Stearnsa, koji očekuje solidne američke brojke s tržišta rada.

Indeks Tokijske burze Nikkei ojačao je 0,5 posto, na 10.946 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙