FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA ČETVRTAK

ZAGREB, 4. studenoga 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 4. studenoga:
ZAGREB, 4. studenoga 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 4. studenoga:

BRUXELLES - Hrvatski premijer Ivo Sanader i ministar vanjskih poslova Miomir Žužul boravit će u četvrtak i petak na summitu Europske pučke stranke i summitu Europske unije (EU). Sve stranačke frakcije u Europskom parlamentu tradicionalno uoči summita EU-a organiziraju sastanak stranačkih čelnika. Europska pučka stranka (EPP), koja okuplja demokršćane, ima najbrojniju frakciju u Europskom parlamentu s 268 zastupnika. Na summitu EPP-a u Meiseu, pored Bruxellesa, okupit će se deset premijera iz zemalja članica EU-a i hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader te stranački vođe iz cijele Europe.

Dvodnevni jesenski summit EU-a započet će u četvrtak kasno poslijepodne. Središnje teme summita su reforma lisabonske strategije, novi plan za politiku azila i imigracije te najvažnija vanjskopolitička pitanja. (i 5. studenoga)

ZAGREB - Predsjednik Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Theodor Meron dolazi u prvi službeni posjet Hrvatskoj tijekom kojeg će s najvišim hrvatskim državnim i pravosudnim dužnosnicima razgovarati o ukupnoj suradnji RH-ICTY i spremnosti hrvatskog pravosuđa za preuzimanje haških predmeta.

Sudac Meron će se prijepodne sastati s predsjednikom Županijskog suda u Zagrebu Božidarom Rumenjakom i predsjednikom Vrhovnog suda Ivicom Crnićem te s ministricom pravosuđa Vesnom Škare Ožbolt. Crnić i Meron bi prema najavama trebali razgovarati u Maloj dvorani Vrhovnog suda u 10,15 sati a oko 11 sati su predviđene izjave za novinare. Nakon sastanka sa Škare Ožbolt, sudac Meron će u Ministarstvu pravosuđa u 12 sati također dati izjave za medije.

Predsjednik ICTY-a poslijepodne će se sastati s ministrom vanjskih poslova Miomirom Žužulom a nakon toga će u 17 sati u Vrhovnom sudu održati predavanje pred sucima, pravosudnim državnim dužnosnicima i predstavnicima Diplomatskog zbora. (posjet traje i 5. studenoga)

WASHINGTON - Sjednica američke vlade kojoj će u Bijeloj kući predsjedati George Bush.

BEOGRAD - Šef Civilne misije UN-a na Kosovu (UNMIK) Soren Jessen Patersen sastat će se s državnim dužnosnicima Srbije i državne zajednice SiCG.

KRAKOV - Sastanak poljskog premijera Mareka Belke i njemačkog kancelara Gerharda Schroedera.

TBILISI - Posjet Gruziji glavnog tajnika NATO-a Jaapa de Hoopa Scheffera.

RIM/VATIKAN - Irački prijelatni premijer Iyad Allawi sastat će se s talijanskim premijerom Silvijom Berlusconijem nakon čega će ga u audijenciju primiti i Papa Ivan Pavao II.

DEŽURNI U VPR-u

________________

Noć: Darko Vlahović

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Poslijepodne: Duška Gerić Koren, Domagoj Janković

Večer: Maša Taušan

Tel. 385 1 4808 645

Fax 385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙