FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA SRIJEDU 20. LISTOPADA

ZAGREB, 20. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za srijedu, 20. listopada.
ZAGREB, 20. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 20. listopada.

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primit će predsjednika Vlade njemačke pokrajine Baden Wuerttemberg Erwina Teufela (12 sati, Ured Predsjednika). S njemačkim dužnosnikom sastat će se i premijer Ivo Sanader (16.30 sati, zgrada Vlade). Predsjednik Mesić u travnju je posjetio pokrajinu Baden-Wuerttemberg, jednu od najrazvijenijih njemačkih regija. Više od 120 tisuća Hrvata živi u toj njemačkoj saveznoj državi, koja je od početka podupirala hrvatske europske ambicije.

ZAGREB - Ministar vanjskih poslova Miomir Žužul održat će predavanje "Hrvatska i Ujedinjeni narodi" u povodu Dana ujedinjenih naroda. (12 sati, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu).

BEČ - Izraelski predsjednik Moshe Katsav nastavlja četverodnevni državni posjet Austriji obilaskom bivšeg nacističkog logora Mauthausenu kod Linza, gdje je tijekom Drugog svjetskog rata ubijeno najmanje 100.000 ljudi, većinom Židova. Katsavov posjet prvi je boravak nekog izraelskog predsjednika u Austriji otkad su dvije zemlje uspostavile diplomatske odnose.

TAŠKENT/DUŠANBE - Glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer, koji se nalazi na azijskoj turneji, susrest će se u Taškentu s uzbekistanskim predsjednikom Islamom Karimovom. Potom će otputovati u Tadžikistan gdje će razgovarati s predsjednikom Emomalijem Rahmonovom, a turneju završava posjetom Turkmenistanu.

DŽAKARTA - Inauguracija novoizabranog predsjednika Indonezije Susiloa Bambang Yudhoyonoa. On je na prvim neposrednim predsjedničkim izborima u Indoneziji u srpnju i kolovozu uvjerljivo pobijedio dosadašnju predsjednicu Megawati Sukarnoputri osvojivši 24 milijuna glasova više od nje.

Dežurni urednici:

Noć: Denis Lugarić

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Sonja Djerasimović/Darko Vlahović

Navečer: Srđan Baković

telefon: 385 1 4808 645

telefax: 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙