FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA PETAK, 29. LISTOPADA

ZAGREB, 29. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 29. listopada.
ZAGREB, 29. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 29. listopada.

RIM - Čelnici 25 zemalja članica Europske unije svečano će potpisati prvi europski Ustav. Svečanost potpisivanja Ustava održat će se u sjedištu rimske gradske uprave na trgu Campidoglio, gdje je 1957. godine potpisan Rimski ugovor, kojim je utemeljena Europska ekonomska zajednica. Na najvećem skupu državnika u posljednjih 50 godina u Italiji okupit će se predsjednici ili premijeri i ministri vanjskih poslova 25 zemalja članica EU-a, te četiriju zemalja kandidata - Hrvatske, Bugarske, Rumunjske i Turske. U ime Hrvatske Ustav Europske unije potpisat će predsjednik Vlade Ivo Sanader, a s njim će u Rimu biti i ministar vanjskih poslova Miomir Žužul.

DUBROVNIK - Bugarski predsjednik Georgij Parvanov, nakon susreta s najvišim hrvatskim dužnosnicima u četvrtak, drugi dan posjeta Hrvatskoj provest će u Dubrovniku, u obilasku kulturno-povijesnih znamenitosti toga grada, poslije čega je predviđen njegov povratak u Sofiju.

MUENCHEN - Donijet će se presuda u postupku protiv bivšeg nacističkog zapovjednika Ladislava Niznanskog zbog uloge koju je imao u pokolju 164 civila u Slovačkoj 1945. godine.

PNOM PEN - Održat će se vjerski rituali i proslave u čast okrunjenja novog kambodžanskog kralja Norodoma Sihamonija, Sihanukovog sina.

TOKIO - Istječe rok koji je militantna skupina al-Qaidinog saveznika Abua Musaba al-Zarqawija dala Japanu da povuče svoje vojnike iz Iraka, potkrijepivši ga prijetnjom da će u suprotnom odrubiti glavu jednom otetom Japancu.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Nenad Zlatović

Prije podne: Domagoj Janković

Poslije podne: Duška Gerić Koren, Darko Vlahović

Večer: Sonja Djerasimović

Tel.: **385-1-4808645

Fax.: **385-1-4808822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙