FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA ČETVRTAK 21. LISTOPADA

ZAGREB, 20. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak 21. listopada.
ZAGREB, 20. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak 21. listopada.

SOLUN - Osmi dijalog između Pravoslavne crkve i Europske pučke stranke okupit će predstavnike pravoslavnih crkvi, drugih vjerskih zajednica, predstavnike skupina europskih pučkih (demokršćani) i demokratskih stranaka s ciljem promicanja ideje o izgradnji Europe kroz pomirbu i suradnju među narodima jugoistoka Europe. Hrvatsku će predstavljati premijer Ivo Sanader i ministar vanjskih poslova Miomir Žužul. Na solunskoj konferenciji o međureligijskom dijalogu premijer Ivo Sanader sastat će se i s predsjednikom srbijanske vlade Vojislavom Koštunicom, što će biti priprema za planirani Sanaderov posjet Beogradu.

ZAGREB - U radni posjet Hrvatskoj dolazi Hannes Swoboda, zastupnik Europskog parlamenta i izvjestitelj za Hrvatsku. Swobodu će primiti predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks (11 sati, Banska soba Hrvatskog sabora), potpredsjednica Vesna Pusić (12 sati, Zeleni salon), predsjednik Odbora za europske integracije (9.30 sati, Zeleni salon) i predsjednik Odbora za vanjsku politiku Gordan Jandroković (10.15 sati, Zeleni salon).

BRUXELLES - Hrvatska će pred Političkim odborom NATO-a predstaviti svoj Godišnji nacionalni program za 2004-2005. godinu (ANP).

ZAGREB - Međunarodna organizacija za migracije (IOM) u Zagrebu u suradnji s češkim veleposlanstvom održat će konferenciju za novinare u vezi s promjenama uvjeta pilot projekta "Aktivni izbor kvalificiranih inozemnih djelatnika". Taj se projekt u Hrvatskoj, jednoj od ciljnih zemalja, provodi od rujna prošle godine. (14 sati, Zgrada Zagrepčanke, Savska cesta 41/VIII, ured za sastanke češkoga veleposlanstva)

DEN HAAG - Pred Žalbenim vijećem Haaškog suda (ICTY) održat će se rasprava po žalbi na imenovanje branitelja po službenoj dužnosti bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću. U žalbi, koju su u Miloševićevo ime podnijeli postavljeni mu branitelji Steven Kay i Gillian Higgins, predložili su da se optuženome vrati pravo da se brani sam bez obzira na zdravstvene tegobe koje su bile razlogom postavljanja branitelja.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Sanja Biluš

Prije podne: Srđan Baković

Poslije podne: Duška Gerić Koren i Darko Vlahović

Večer: Maša Taušan

Tel: 385 1 4808 645

Fax: 385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙