FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 27. listopada

ZAGREB, 26. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 27. listopada.
ZAGREB, 26. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 27. listopada.

ZAGREB - Na redovitoj sjednici Vlada će raspravljati o prijedlogu izmjena Zakona o USKOK-u kojima bi Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta dobio veće ovlasti da u istragama organiziranog kriminala i korupcije pribavi podatke koji se tretiraju kao bankarska tajna. USKOK bi, prema predloženim izmjenama, mogao od banaka zatražiti podatke o bankovnim računima osoba za koje postoji vjerojatnost da su svoje prihode ostvarili spomenutim kaznenim djelima. Novim odredbama USKOK-u bi se u nadležnost vratila i istraživanja organizirane trgovine drogom, a predviđeno je osnivanje novog odjela za međunarodnu suradnju i zajedničke istrage. Zapošljavanje novih ljudi kao i informatizacija USKOK-a proračunske bi korisnike trebalo stajati dodatnih dva milijuna kuna. Vlada će raspraviti i prijedlog zakona o zaštiti i spašavanju kao i prijedlog akcijskog plana za korištenje pretpristupnih fondova EU. Članovi Vlade raspravljat će i o godišnjem programu CARDS-a za ovu godinu, a ukupna vrijednost toga programa je 76 milijuna eura (Vlada RH, Trg Sv. Marka 2, 11 sati).

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks će na konferenciji za novinare izvijestiti o dnevnom redu predstojeće sjednice Sabora (Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića, Trg Sv. Marka 6, 12 sati).

ZAGREB - Klub zastupnika Hrvatske stranke prava (HSP) održat će konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o ugovoru vezanom za privatizaciju HT-a i izvijestiti o zakonodavnim inicijativama te stranke (Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića, 10 sati).

ZAGREB - Klub zastupnika IDS-a će na konferenciji za novinare izvijestiti o svojoj inicijativi za obeštećenje umirovljenika od strane države i komentirati početak predsjedničke kampanje (Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića, 11 sati).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare HSLS-a bit će riječi o reformi poreznog sustava (HSLS, Zrinjevac 17, 11,30 sati).

OSIJEK - Zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović i član Izvršnog odbora te stranke Damir Gašparović održat će konferenciju za novinare u Osijeku o "slučaju PPK Valpovo" (prostorije SDP-a, A. Stepinca 11, 11,30 sati).

ZAGREB - Na javnoj sjednici Vijeća za elektroničke medije bit će raspisan javni natječaj za dodjelu koncesija za obavljanje djelatnosti radija i/ili televizije, (dvorana "Tiska" u prizemlju Vjesnikova nebodera, Slavonska avenija 4, 11 sati).

OSIJEK - Hrvatsku agenciju za hranu u Osijeku posjetit će članovi Veleposlanstva SAD-a (u 12,30 sati).

ZAGREB - Kolokvij Instituta Ruđer Bošković "Hrvatska i tranzicijske dileme: neutralnost- globalizacija- Europa" upriličuje dr. Neven Šimac, konzultant za prilagodbu kandidata EU (Institut Ruđer Bošković, Bijenička cesta 54, 16 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare povodom Međunarodnog festivala književnosti "Književnost uživo/Literature Live" održat će se u knjižari "Profil Megastore" (11 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne: Srebrenka Parlov

poslijepodne: Jasna Nahtigal Lazarić

navečer: Milka Ćurković

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙