FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sve značajniji tretman razmjeni poreznih informacija u svijetu

BERLIN, 3. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Pitanje razmjene poreznihinformacija bit će visoko na rasporedu tema na sastanku članicaskupine industrijski najrazvijenijih država u svijetu G20 u Berlinukasnije ovoga mjeseca, najavio je njemački ministar financija HansEichel.
BERLIN, 3. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Pitanje razmjene poreznih informacija bit će visoko na rasporedu tema na sastanku članica skupine industrijski najrazvijenijih država u svijetu G20 u Berlinu kasnije ovoga mjeseca, najavio je njemački ministar financija Hans Eichel.

Po njegovim riječima, vlade zemalja G20 trebale bi prihvatiti standard Organizacije za gospodarsku suradnju i razvitak (OECD) o razmjeni poreznih informacija između nacionalnih poreznih vlasti, na konferenciji koja će se održati od 19. do 21. studenoga.

"Na konferenciji ćemo dogovoriti da sve zemlje G20 primjene OECD-ov standard informacije o pitanju poreza", izjavio je. Taj aranžman neće uključivati Austriju, Luksemburg, Belgiju i Švicarsku, koje su odlučile da neće razmjenjivati porezne informacije, već da će oporezivati kamate po bankovnim računima i tako sačuvati brižljivo njegovan imidž država koje poštuju 'bankarsku tajnu'.

Eichel je kazao kako očekuje da će odluka velikih država o usvajanju tog OECD-ova protokola imati posljedice i u manjim zemljama. U skupinu G20 uključene su i mnoge zemlje u razvoju, poput Rusije, Kine i Brazila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙