FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Virovitica: Ugovor o pomoći umirovljenicima

VIROVITICA, 23. listopada 2004. (Hina) - Ministrica obitelji,branitelja i međugeneracijske solidarnosti i potpredsjednica VladeJadranka Kosor i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin potpisali sudanas Ugovor o provedbi programa pomoći u kući i organizaciji dnevnogboravka osoba starijih od 60 godina.
VIROVITICA, 23. listopada 2004. (Hina) - Ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin potpisali su danas Ugovor o provedbi programa pomoći u kući i organizaciji dnevnog boravka osoba starijih od 60 godina.

Ugovorom je predviđena obnova prostorija Dobrovoljnoga vatrogasnog društva u središtu Virovitice, u što će Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti uložiti 1,7 milijuna kuna.

"Dnevne boravke organiziramo u gradovima koji još nemaju umirovljeničke domove. Prvi takav dnevni boravak otvorili smo u Šibeniku, a nakon Virovitice otvorit ćemo i u Belom Manastiru. Osim dnevnog boravka, organizirat ćemo i stalnu pomoć u kući bolesnim i nemoćnim osobama", rekla je ministrica Kosor.

U sklopu današnjeg boravka u Virovitici, Jadranka Kosor otvorila je i Prve športske susrete umirovljenika Hrvatske. U Viroviticu je stiglo oko tisuću umirovljenika iz 17 županija, a na Prvim športskim susretima sudjeluje njih 350. Natjecat će se u kuglanju, streljaštvu, pikadu i šahu.

Otvarajući priredbu, ministrica Kosor je rekla kako se tim programom žele afirmirati starije osobe kroz športsko-rekreacijske aktivnosti. "Vi koji ste stvarali ovo što danas imamo nikako ne smijete biti zaboravljeni. Različitim akcijama želimo stalno skrbiti o umirovljenicima, zato smo osnovali ovo ministarstvo i gotovo svi smo vam danas došli dati podršku", kazala je, ističući kako će Ministarstvo nastojati da ti športski susreti budu tradicionalni i da se svake godine održavaju u drugoj županiji.

Po riječima predsjednika Matice umirovljenika Hrvatske Vladimira Lokmera, više od 200.000 umirovljenika okupljeno je u 207 klubova i 800 udruga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙