FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DJECA KOJA PATE OD APNEJE LOŠIJA U TESTOVIMA INTELIGENCIJE

NEW YORK, 29. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Petogodišnjaci koji hrčui zbog toga u snu povremeno nakratko prestaju disati, imaju lošijerezultate na testovima memorije i inteligencije od djece koja nemajutakvih problema, objavili su u časopisu Journal of Pediatricsznanstvenici medicinske škole pri Sveučilištu u Bostonu.
NEW YORK, 29. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Petogodišnjaci koji hrču i zbog toga u snu povremeno nakratko prestaju disati, imaju lošije rezultate na testovima memorije i inteligencije od djece koja nemaju takvih problema, objavili su u časopisu Journal of Pediatrics znanstvenici medicinske škole pri Sveučilištu u Bostonu.

Dr. Daniel J. Gottlieb i njegovi kolege istraživanje su utemeljili na uzorku od 205 ispitanih petogodišnjaka. Nakon što su proučili upitnike što su ih ispunili roditelji, znanstvenici su ustanovili da 30 posto djece ima probleme s disanjem u snu, koje rezultira hrkanjem, glasnim disanjem ili povremenim kratkim prestankom disanja.

Nakon testova inteligencije što su ih ispunili mali pacijenti, ustanovljeno je da su njihove intelektualne sposobnosti lošije, u nekim slučajevima znatno, od one djece koja nemaju problema s otežanim disanjem u snu.

Znanstvenici su nakon daljnjih testova ustanovili da su sposobnosti ispitane skupine djece lošije i kada je riječ o njihovoj memoriji, koncentraciji i kontroliranju ponašanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙