FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DJECI PONEKAD TREBA DOPUSTITI SLATKIŠE

DORTMUND, 21. listopada 2004. (Hina/dpa) - Ako se djeca normalno hrane,uz uravnoteženi unos voća i povrća, mogu jesti slatkiše bez ikakvihproblema, objavila je ugledna njemačka dječja nutricionistica UtelAlexy.
DORTMUND, 21. listopada 2004. (Hina/dpa) - Ako se djeca normalno hrane, uz uravnoteženi unos voća i povrća, mogu jesti slatkiše bez ikakvih problema, objavila je ugledna njemačka dječja nutricionistica Utel Alexy.

Roditelji ne bi trebali potpuno zabraniti djeci da jedu slatkiše jer bi ih to moglo izazvati da ih jedu tajno što će samo rezultirati većim problemom, smatra Alexy, ravnateljica Instituta za dječju nutricionistiku u Dortmundu.

Međutim, nije loša ideja da se korištenje slatkiša racionalizira, odnosno, primjerice, da se dopusti samo vikendom. Roditelji bi djecu trebali poslati u škole s pripremljenom užinom, u kojoj će biti kruh i voće.

Upozorenja da će zbog slatkiša postati debela, djecu uopće ne impresionira, kaže Alexy. Ona razumiju da slatko škodi i da je nezdravo za zube, ali su manje sposobna shvatiti i racionalno kontrolirati svoje prehrambene navike poput odraslih, objasnila je nutricionistica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙