FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnicima Željezare isplaćene minimalne plaće

SISAK, 21. listopada 2004. (Hina) - Radnicima Željezare Sisak danas suisplaćene minimalne plaće za mjesec rujan iz bankovnog jamstva kojeje, nakon izlaska iz Željezare, dao ruski Mechel, a koje je jučernaplatilo Ministarstvo financija, potvrdio je predsjednik UpraveŽeljezare valjaonice cijevi Sisak Damir Begović.
SISAK, 21. listopada 2004. (Hina) - Radnicima Željezare Sisak danas su isplaćene minimalne plaće za mjesec rujan iz bankovnog jamstva koje je, nakon izlaska iz Željezare, dao ruski Mechel, a koje je jučer naplatilo Ministarstvo financija, potvrdio je predsjednik Uprave Željezare valjaonice cijevi Sisak Damir Begović.

Begović je izvijestio da se od 14 sati počelo s podjelom isplatnih lista minimalnih plaća za rujan radnicima koji ne rade i koji su na čekanju, dok je 150-ak radnika na održavanju, vatrozaštiti i sigurnosti, koje je na tim poslovima angažirao Mechel, dobilo normalne, pune plaće, koje su im isplaćene iz bankovnog jamstva Mechela.

Glavni povjerenik Podružnice Sindikata metalaca Hrvatske u Željezari Mato Somić, u ime najveće Željezarine sindikalne podružnice, izrazio je zadovoljstvo što je Ministarstvo financija uspjelo naplatiti bankovno jamstvo ruskog Mechela od 3,6 milijuna eura.

Ustvrdio je da su time otklonjene sve sumnje oko naplativosti tog jamstva i isplate šest minimalnih plaća radnicima Željezare nakon odlaska Mechela, a do dolaska novog strateškog pratnera.

U ime Sindikata Somić je istaknuo da će se s Upravom nove tvrtke, Željezare Valjaonice cijevi Sisak, u idućem razdoblju razgovarati o daljnjem načinu isplate plaća iz bankovnog jamstva, te zahtijevati da minimalne plaće dobiju radnici koji ne rade i koji su na čekanju, a da se plaće za oko 150 radnika koji rade na poslovima održavanja, vatrozaštiti i sigurnosti isplati iz poslovanja nove tvrtke.

Također, sindikati će predložiti da se troškovi doprinosa i poreza na minimalne plaće ne isplaćuju iz bankovnog jamstva, već da ih snosi nova tvrtka ili država, dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙