FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SISAČKIM METALCIMA PLAĆE MOŽDA U PETAK

SISAK, 18. listopada 2004. (Hina) - Direktor sisačke željezare DamirBegović je izjavio u ponedjeljak, nakon razgovora s predstavnicimasindikata, da bi radnici plaće za rujan mogli dobiti u petak.
SISAK, 18. listopada 2004. (Hina) - Direktor sisačke željezare Damir Begović je izjavio u ponedjeljak, nakon razgovora s predstavnicima sindikata, da bi radnici plaće za rujan mogli dobiti u petak.

Begović je rekao da je u Ministarstvu financija dobio usmena obećanja da će se aktivirati bankovno jamstvo od 3,6 milijuna eura koje je za isplatu šest minimalnih plaća dao bivši vlasnik, ruska tvrtka Mečelj.

Taj bi iznos u srijedu trebao sjesti na račun Ministarstva financija i u petak bi se mogle isplatiti plaće za rujan, rekao je Begović, predsjednik Uprave Željezare Valjaonice cijevi Sisak.

Begović je upitan za komentar zahtjeva sindikata da se iz bankovnog jamstva isplati šest plaća, a da troškove doprinosa i poreza na plaće preuzme država. Odgovorio je da prva plaća iz jamstva, ona za rujan, ide prema dogovoru s Mečeljem. "Nakon toga će se sjesti sa sindikatima i razgovarati o isplati daljnjih plaća."

Begović je izvijestio da se u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva radi strategija crne metalurgije u Hrvatskoj nakon čega će se znati opredjeljenje države u odnosu na daljnji rad Željezare.

Predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske Ivo Marjanović, koji je sudjelovao u razgovorima, je naglasio da Sindikat ostaje kod roka za isplatu minimalnih plaća, a da on "istječe u petak".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙