FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ARAFAT: FRANCUSKI LIJEČNICI ISKLJUČILI MOGUĆNOST LEUKEMIJE

PARIZ/ZAGREB, 2. studenog 2004. (Hina) - Liječnici francuske bolnicePercy u koju je prošli tjedan na liječenje primljen Jaser Arafat, uutorak su priopćili da se njegovo stanje poboljšava te su isključilinagađanja oko toga da palestinski čelnik boluje od leukemije,izvijestili su u utorak mediji.
PARIZ/ZAGREB, 2. studenog 2004. (Hina) - Liječnici francuske bolnice Percy u koju je prošli tjedan na liječenje primljen Jaser Arafat, u utorak su priopćili da se njegovo stanje poboljšava te su isključili nagađanja oko toga da palestinski čelnik boluje od leukemije, izvijestili su u utorak mediji.

"Klinička ispitivanja i prve analize potvrdile su pretpostavku o nekim nepravilnostima kada je riječ o krvnim vrijednostima. Riječ je o nešto višem broju bijelih krvnih zrnaca i nižem broju trombocita, nakon čega je isključena mogućnost dijagnosticiranja leukemije", rekla je palestinska predstavnica u Parizu Leila Shahid novinarima ispred vojne bolnice Percy u koju je palestinski čelnik primljen 29. listopada. Shahid je priopćenje pročitala u nazočnosti liječnika Christiana Estripeaua, po činu pukovnika, ujedno i ravnatelja bolnice Percy, prenosi Reuters.

"Kliničke pretrage obavljene do sada pokazuju prisutnost određenih anomalija koje se posebno odnose na probavni sustav", kazala je Shahid dodajući kako je izvješće objavljeno u suradnji s upravom bolnice i uz pristanak Arafatove obitelji kako bi se "prekinula sva nagađanja oko zdravstvenog stanja 75-godišnjeg palestinskog čelnika".

Glavni Arafatov ekonomski savjetnik Mohammad Rashid za France presse je kazao kako se "predsjednikovo stanje poboljšalo" te da "liječnici tvrde kako je situacija pod kontrolom". "On se vraća uobičajenom ritmu aktivnosti". U službenom se priopćenju njegove riječi potvrđuju te se navodi kako palestinski predsjednik razgovara sa svojim suradnicima, liječnicima i članovima obitelji, no još ne smije primati posjete."

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙