FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AMERIČKI VOJNIK OTET U IRAKU; VOJSKA O SMRTI KAMERMANA

ZAGREB/BAGDAD, 2. studenog 2004. (Hina) - Irački pobunjenici oteli sujednog američkog vojnika u gradu Samarri, sjeverno od Bagdada, izjavioje u utorak glasnogovornik lokalne policije, a prenijele su svjetskenovinske agencije.
ZAGREB/BAGDAD, 2. studenog 2004. (Hina) - Irački pobunjenici oteli su jednog američkog vojnika u gradu Samarri, sjeverno od Bagdada, izjavio je u utorak glasnogovornik lokalne policije, a prenijele su svjetske novinske agencije.

Mohammed Ahmed rekao je novinarima da su vojnika oteli u ponedjeljak navečer naoružani napadači koji su došli u dva Opelova vozila.

Glasnogovornik američke vojske izjavio je da nema informacija o tom incidentu, a Ahmed je rekao da su Amerikanci uzbunili iračke snage sigurnosti i da su zatražile od njih da krenu u potragu za nestalim vojnikom.

Američka vojska oglasila se u utorak o pogibiji kamermana u gradu Ramadiju, 110 kilometara zapadno od Bagdada. Ona je priopćila da je irački kamerman radio za Reuters i da je poginuo u ponedjeljak u sukobu američkih marinaca i pobunjenika.

To je prvi odgovor vojske na upite Reutersa o ubojstvu kamermana.

Na video snimci tog incidenta ne vide se sukobi i ne čuje se pucnjava prije stradanja Dhie Najima, kojeg je ubijen jednim metkom. On je snimio žestoke sukobe između marinaca i pobunjenika ranije u ponedjeljak, ali ti su se sukobi smirili.

Najimovi kolege i obitelj vjeruju da ga je ustrijelio američki snajperist, a Reuters je zatražio da američka vojska istraži taj tragični događaj.

Najim, rođen 1957., bio je freelancer i povremeno je radio za televiziju Reuters.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙