FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ALLAWI: UHIĆENO 167 STRANIH BORACA

BAGDAD, 31. listopada 2004. (Hina) - Irački premijer Iyad Allawi unedjelju je potvrdio informaciju prema kojoj je u posljednjih nekolikotjedana uhićeno 167 stranih boraca, osoba za koje se sumnja da suislamski militanti, među kojima je i pomoćnik drugog čovjeka Sadamovarežima Ezzata Ibrahima te je kazao kako će svi biti izvedeni prediračke sudove, prenosi France presse.
BAGDAD, 31. listopada 2004. (Hina) - Irački premijer Iyad Allawi u nedjelju je potvrdio informaciju prema kojoj je u posljednjih nekoliko tjedana uhićeno 167 stranih boraca, osoba za koje se sumnja da su islamski militanti, među kojima je i pomoćnik drugog čovjeka Sadamova režima Ezzata Ibrahima te je kazao kako će svi biti izvedeni pred iračke sudove, prenosi France presse.

Među uhićenima su 33 Sudanca, 30 Sirijaca, 24 državljana Saudijske Arabije, 21 Egipćanin i 11 Jordanaca te nekoliko Tunižana, Jemenaca, Marokanaca, Palestinaca, Libijaca i Libanonaca.

Allawi je izvijestio kako je uhićen i pomoćnik drugog čovjeka režima Sadama Huseina - Ezzat Ibrahim.

Agencija Reuters prenosi podatak o uhićenju dvojice Ibrahimovih glavnih pomoćnika, te o pritvaranju oko 3.000 Ibrahimovih sljedbenika u posljednjih nekoliko tjedana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙