FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TALIJANSKI MINISTAR O POVLAČENJU STRANIH SNAGA IZ IRAKA.

RIM, 20. listopada 2004. (Hina/AR) - Talijanski ministar obrane AntonioMartino rekao je u razgovoru za talijanski list "Corriere della Sera"od srijede kako će irački premijer Iyad Allawi, poslije izbora usiječnju 2005., zatražiti od stranih snaga povlačenje iz Iraka.
RIM, 20. listopada 2004. (Hina/AR) - Talijanski ministar obrane Antonio Martino rekao je u razgovoru za talijanski list "Corriere della Sera" od srijede kako će irački premijer Iyad Allawi, poslije izbora u siječnju 2005., zatražiti od stranih snaga povlačenje iz Iraka.

"Nećemo napustiti Irak zbog napetosti i želje da pobjegnemo, već zato što ćemo završiti posao. Nećemo otići prije nego što Iračani zajamče da mogu zaustaviti terorizam. Allawi želi ubrzati odlazak koalicijske vojske", rekao je Martino te naglasio kako će se koalicijske snage povući zato što će to od njih tražiti nova iračka vlada koja će svoju legitimaciju dobiti na izborima.

"Premijer Allawi će najprije zatražiti od koalicijskih snaga da budu manje vidljive, da se povuku s gradskih ulica, a zatim i njihov potpuni odlazak iz Iraka. Premijer želi što prije imati uvjete u kojima će se moći s iračkim snagama sučeljavati s teroristima. Amerikanci se tome ne protive", rekao je Martino i dodao kako već sada Irak raspolaže sa 100 tisuća uvježbanih vojnika i policajaca.

Na primjedbu kako se govorilo o godinama ostajanja stranih snaga u Iraku, Martino je kazao kako ne vjeruje da bi se u Iraku "mogla stvoriti situacija slična onoj na Balkanu gdje se ne zna kada bi saveznički vojnici mogli otići". Inače, Italija ima u Iraku 3.000 vojnika, a na Balkanu dvostruko više.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙