FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pokopan skladatelj Zdenko Runjić

SPLIT, 30. listopada 2004. (Hina) - Na splitskome groblju Lovrincupokopan je danas Zdenko Runjić, istaknuti skladatelj mnogobrojnihhitova zabavne glazbe, koji je umro u srijedu u 62. godini u Bolniciza medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama.
SPLIT, 30. listopada 2004. (Hina) - Na splitskome groblju Lovrincu pokopan je danas Zdenko Runjić, istaknuti skladatelj mnogobrojnih hitova zabavne glazbe, koji je umro u srijedu u 62. godini u Bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama.

Jednog od najplodnijih autora zabavne glazbe, koji je skladao više od 600 skladbi, ispratilo je mnoštvo prijatelja, suradnika, javnih osoba i građana.

Od Runjića se oprostio njegov prijatelj i dugogodišnji suradnik, pjesnik Jakša Fiamengo. "Život treba znati ispuniti, a ti si to znao, dragi Zdenko, i ispunio svoj i naš život. Možda je prekratko trajalo, ali arija života ostala je u tvojim pjesmama koje su odavno postale i ostat će naše", rekao je Jakša Fiamengo.

Runjić je ispraćen i pjesmom "Galeb i ja", koju je izvela klapa "Puntari", a crkveni obred predvodio je don Ivan Grubišić.

Počast na groblju odao mu je i hrvatski premijer Ivo Sanader.

U splitskome HNK održana je komemoracija na kojoj je Jakša Fiamengo rekao da je Runjić bio jedan od najvećih i najplodnijih autora hrvatske glazbene scene.

U ime Društva hrvatskih skladatelja Hrvoje Hegedušić rekao je kako je Runjić još 1967., kada je primljen u članstvo, odmah zapažen po osebujnom pisanju i skladanju.

"Runjić je obilježio cijelo stoljeće njegujući i promičući hrvatsku glazbu, a uskoro se očekuje i premijera svojevrsne krune njegova rada, pučkog mjuzikla 'Grgur'", rekao je Hegedušić.

Od Runjića su se oprostili i splitsko-dalmatinski župan Kruno Peronja, Paolo Sfeci u ime Hrvatske glazbene unije, producent Zabavnog programa HTV-a Vinko Grgin i splitski gradonačelnik Miroslav Buličić.

Stihove je svojemu prijatelju posljednji put govorio dramski prvak Josip Genda, a klapa "Puntari" iz Omiša otpjevala je Runjićeve skladbe "Samo moru virujen" i "Moja jube".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙