FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RAJKO GRLIĆ SNIMA FILM U MAKEDONIJI

SKOPJE, 30. listopada 2004. (Hina) - Na planini Galičici kraj Ohridaovih dana snimaju se predprodukcijske scene filma "Karaula" za koji jescenarij napravljen prema romanu Ante Tomića "Ništa nas ne možeiznenaditi", dok scenarij i režiju potpisuje Rajko Grlić.
SKOPJE, 30. listopada 2004. (Hina) - Na planini Galičici kraj Ohrida ovih dana snimaju se predprodukcijske scene filma "Karaula" za koji je scenarij napravljen prema romanu Ante Tomića "Ništa nas ne može iznenaditi", dok scenarij i režiju potpisuje Rajko Grlić.

Službeni početak snimanja filma prema riječima Grlića bit će u ožujku iduće godine na Ohridu i u Bitolju, a sada se snimaju samo neke scene na Galičici jer će na proljeće na ovoj planini biti snijega.

Originalna priča u romanu događa se u Makedoniji i ima neke stvarne elemente u sebi, ali u filmu to ćemo pretvoriti u fiktivnu priču, objašnjava Grlić u dužem razgovoru u listu Dnevnik. U maniru mojih ranijih filmova, dodaje on, radi se o komediji sa crnim humorom. To je priča o ljudima koji nisu ni sanjali da im se može dogoditi rat u vrijeme kada je lebdio u zraku. To je film koji se uopće ne bavi ratom, ali kroz jedan oblik surove komedije objašnjava tko smo mi i zašto su nam se dogodile takve stvari, ističe Grlić.

Film se snima u hrvatsko-makedonsko-slovensko-bosanskoj produkciji. Proračun filma iznosi 1.500.000 eura, a financiraju ga hrvatsko i makedonsko Ministarstvo kulture, slovenski Fond za film, bosanska producentska kuća Putreš i europski fond Eurohemage.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙