FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 15.30 SATI

ZAGREB, 30. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 15.30 sati
ZAGREB, 30. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15.30 sati

OSIJEK - Državna agencija za hranu krenula je, zajedno s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo (HZJZ), u brzu akciju radi otkrivanja opasne mađarske mljevene paprike na hrvatskome tržištu, izjavio je danas privremeni ravnatelj Agencije Boris Antunović. Mađarska vlada zabranila je 27. listopada prodaju većine robnih marki mljevene paprike u toj zemlji nakon što je otkriven otrov koji bi mogao uzrokovati rak jetre. Već danas inspekcijske službe HZJZ-a diljem Hrvatske u velikim prodajnim centrima uzimaju uzorke mađarske mljevene paprike koje će analizirati. Prve rezultate HZJZ objavit će tijekom dana.

ZAGREB - U MUP-u su danas odbacili, kako kažu, insinuacije objavljene u posljednje vrijeme u medijima da ne čine sve što je u njihovoj nadležnosti da pronađu haškog optuženika generala Antu Gotovinu, te provedu zaključke i proklamiranu vladinu politiku o suradnji s Haškim sudom. "U svezi s tekstovima i opremom tekstova koji su u posljednje vrijeme objavile neke dnevne i tjedne tiskovine, a odnose se na suradnju MUP-a i Haškoga suda ističemo kako je MUP, kao dio izvršne vlasti do sada aktivno surađivao, a i u buduće će surađivati sa svim tijelima Haškog suda u traženju i provjeravanju informacija i saznanja koje bi pomogle u traganju i otkrivanju mjesta gdje se nalazi Ante Gotovina", stoji u današnjem priopćenju MUP-a.

ZAGREB - Hrvatski blok (HB) pozvao je danas Vladu da odmah raspiše predsjedničke izbore i prestane odugovlačenjem davati prednost samo onim kandidatima iza kojih stoji vlast. "Po svemu svemu sudeći od izbornog natjecanja neće biti ništa. Vlada čini sve kako bi izborno natjecanje pretvorili u nezanimljivi proces preživljavanja Stjepana Mesića kao predsjednika Republike Hrvatske", kaže se u današnjem priopćenju Hrvatskog bloka, koje u svojstvu predsjedničkog kandidata potpisuje predsjednik stranke Ivić Pašalić.

ZAGREB - U povodu današnje proslave 50. obljetnice Dramskog kazališta "Gavelle", u atriju tog kazališta postavljeno je spomen-poprsje istaknutoga hrvatskog dramskog umjetnika Svena Laste, jednog od utemeljitelja tog kazališta i aktivnog sudionika Domovinskog rata. Poprsje Svena Laste izradio je akademski kipar Stjepan Gračan, a pred mnogobrojnim uzvanicima otkrio ga je prvi ravnatelj "Gavelle", hrvatski književnik Pero Budak. Sven Lasta (1925. - 1996.) bio je član hrvatskih partizanskih kazališnih družina, 1948. završio je Zemaljsku glumačku školu, a od 1948. do 1953. bio je član zagrebačkoga HNK i do 1965. "Gavelle". Zatim radi kao slobodan umjetnik i pedagog na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

ZAGREB - Odvjetnica Milana Ristića, naoružanog i opasnog osumnjičenika iz SCG koji je sinoć pobjegao sa zagrebačkog Županijskog suda izjavila je danas da ne zna gdje bi Ristić mogao biti. "Nije stupio u kontakt sa mnom, a posljednji put sam ga vidjela kod istražne sutkinje zagrebačkog Županijskog suda Ljiljanke Maletić, sinoć oko 20,15 sati, kada nam je rečeno da se saslušanje odgađa za danas ujutro", kazala je Ristićeva odvjetnica Lina Budak, dodajući da je o bijegu saznala iz tiska. Zagrebačka policija danas je izvijestila da je riječ o naoružanoj i opasnoj osobi za kojom se traga po cijeloj Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙