FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PAS POZVAO 911 I SPASIO ŽIVOT GAZDARICI

WASHINGTON, 30. listopada 2004. (Hina/dpa) - Četverogodišnjarotvajlerica Faith u petak je dobila posebno priznanje za junačkipodvig u rujnu kada je biranjem broja hitne pomoći svojoj gazdaricispasila život.
WASHINGTON, 30. listopada 2004. (Hina/dpa) - Četverogodišnja rotvajlerica Faith u petak je dobila posebno priznanje za junački podvig u rujnu kada je biranjem broja hitne pomoći svojoj gazdarici spasila život.

Leana Beasley (45), stanovnica mjesta Richland blizu Washingtona, koja je prikovana za kolica, a boluje i od najtežeg oblika epilepsije, novinarima je rekla da je istrenirala svoju Faith (Vjeru) da u slučaju nepredviđene situacije podigne telefonsku slušalicu i njuškom pritisne tipku za automatsko biranje broja 911. Psa je naučila da pomoću njuha osjeti promjene koje se događaju u njezinu organizmu u trenutku kada dobije epileptički napad.

Takav način obuke isplatio se kada je Beasley u rujnu dobila težak napad, nakon čega je Faith nazvala 911 te snažnim lavežom privukla pozornost dežurnog osoblja.

"Osjetila sam da se nešto ozbiljno događa, jer je pas lajao vrlo snažno i uporno izravno u telefonsku slušalicu. Znala sam da me želi obavijestiti o nečem ozbiljnom", rekla je dežurna djelatnica Jenny Buchanan. Odmah je poslala pomoć u kuću Leane Beasley gdje im je Faith otvorila vrata. Beasley je hospitalizirana, a u bolnici je provela tri tjedna, uspješno se oporavivši.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙