FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 29. listopada

ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 29. listopada.
ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 29. listopada.

ZAGREB - Na proširenoj sjednici Predsjedništva Hrvatskog sabora, na kojoj će sudjelovati i čelnici klubova svih parlamentarnih stranaka, bit će riječi o narušenim odnosima između saborske manjine i većine, a raspravit će se i svi prigovori koji dolaze iz oporbenih redova, ali i stranaka vladajuće koalicije, nezadovoljnih primjenom saborskog

Poslovnika. Većina oporbe je proteklih dana upozorila da ozbiljno razmišlja o napuštanju saborskih odbora, ali i drugim metodama bojkotiranja saborskog rada. Očekuje se i da će se Predsjedništvo pozabaviti statusom Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, kojeg je prije 15-ak dana napustila oporba nezadovoljna njegovom rekonstrukcijom, (Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, 11 sati).

OPATIJA - Međunarodnu regionalnu konferenciju o nestalim osobama pod nazivom "Možemo i moramo do istine" organizira Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja od 28. do 31. listopada u Opatiji. Konferenciju će otvoriti potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, (Hotel "Admiral", 10 sati).

ZADAR - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić posjetit će Zadarsku županiju. Na sastanku u Zadru sa županom Ivom Grbićem, gradonačelnicima i načelnicima općina razgovarat će o programu razvoja poduzetničkih zona u toj županiji, a potpisat će i ugovor o provedbi projekta ministarstva "Lokalni projekti razvoja- Poduzetnik" na području Zadarske županije, (Dom Županije, Božidara Petranovića 8, 13,30 sati).

STOŠINCI - Na sastanaku u Stošincima o razminiranju pograničnog područja s hrvatske i sa srbijanske strane državne granice te otvaranju graničnog prijelaza između vukovarsko-srijemskog mosta Stošinci i mjesta Jamena sa srbijanske strane granice bit će predstavnici Vukovarsko-srijemske županije, Generalnog konzulata Srbije i Crne Gore u Vukovaru, Hrvatskog centra za razminiranje, Centra za razminiranje Vlade Srbije, Policijske uprave vukovarsko-srijemske, OESS-a i lokalnih vlasti, (Društveni dom u Stošincima, 12,30 sati).

SPLIT - Svečana akademija povodom 110. godina stalnog znanstveno- istraživačkog rada Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša u Splitu održat će se u splitskom HNK (13 sati), a prije svečanosti ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac će u knjižnici Instituta održati okrugli stol na temu "Uloga znanosti u razvoju mediteranske poljoprivrede i šumarstva", (Put Duilova 11, 9,30 sati).

ŠIBENIK - Hrvatska udruga ravnatelja osnovnih škola u Šibeniku je upriličila skupštinu ravnatelja na kojoj će stručno izlaganje imati ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac, (Hotel "Solaris", 9 sati).

ZAGREB - Tri sindikata školstva i znanosti upriličuju konferenciju za novinare na kojoj će izvijestiti o pregovorima s Vladom RH o plaćama, osnovici i materijalnim naknadama te rezultatima razgovara u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa o mogućem sporazumu u prosvjeti, (Sindikat hrvatskih učitelja, Trg maršala Tita 4, 10 sati).

ZAGREB - Ministarstvo kulture će na konferenciji za novinare predstaviti dvije izložbe u Parizu i Barceloni. U Parizu će se od 3. do 29. studenoga će se u okviru Dana hrvatske kulture održati izložba "Hrvatska- svijet koji treba otkriti", dok će u Povijesnom muzeju Barcelone biti otvorena izložba o Augustovom hramu u nekadašnjoj koloniji Narona, današnjem mjestu Vid kod Metkovića, (Runjaninova 2, 12 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne: Dubravka Dadić

poslijepodne: Milka Ćurković

navečer: Neven Leskovar

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙