FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RODITELJI DAMIRA MIKULIĆA JOŠ NEMAJU VIJESTI O SUDBINI SINA

MOSTAR, 29. listopada 2004. (Hina) - Roditelji Damira Mikulića, vozačakamiona koji je po neslužbenim informacijama u američkomzarobljeništvu u Iraku, kazali su u petak poslijepodne u razgovoru zaHinu iz Čapljine kako još nemaju informacija te da su zabrinuti zanjegovu sudbinu.
MOSTAR, 29. listopada 2004. (Hina) - Roditelji Damira Mikulića, vozača kamiona koji je po neslužbenim informacijama u američkom zarobljeništvu u Iraku, kazali su u petak poslijepodne u razgovoru za Hinu iz Čapljine kako još nemaju informacija te da su zabrinuti za njegovu sudbinu.

Prema službeno nepotvrđenim informacijama, Mikulić, koji je radio kao vozač u Iraku, nalazi se u zatvoru Abu Ghraib u Bagdadu nakon što su ga uhitili američki vojnici zbog sumnje da je snimao američku vojnu bazu u Iraku.

Zadnji kontakt s njim obitelj je imala prije približno mjesec dana i u zadnjih nekoliko dana ni obitelj ni poznanici ne uspijevaju ga dobiti na mobitel, iako to uporno pokušavaju, doznaje se od obitelji i njegovih prijatelja.

Drugi hrvatski vozači u Iraku kazali su kako je Mikulić neoprezno pokazivao svoju kameru i hvalio se ratnim iskustvom te je u Iraku pričao i da je bio na specijalnoj obuci u Turskoj u vrijeme rata u Bosni i Hercegovini.

Mikulić je kao pripadnik hrvatske sastavnice Vojske Federacije BiH (HVO) boravio na tromjesečnoj izobrazbi u Turskoj nakon rata, potvrdili su njegovi poznanici.

Pripadnici Vojske Federacije BiH, i hrvatske i bošnjačke sastavnice u više skupina su tijekom 1997. i 1998. godine odlazili na vojnu, odnosno tenkovsko-topničku izobrabzu u NATO-ovu bazu u Turskoj, objasnili su dužnosnici federalnog ministarstva obrane. Oni u petak nisu mogli s punom sigurnošću potvrditi je li Mikulić bio u tom programu.

Ta je izobrazba obavljana u sklopu programa "Opremi i uvježbaj", američke tvrtke MPRI, rečeno je u Ministarstvu obrane Federacije BiH. Na ovu izobrazbu odlazilo se u Tursku jer je Turska članica NATO-a, a instruktori pripadnicima Vojske Federacije BiH u ovoj izobrazbi bili su časnici turske vojske, rekli su dužnosnici federalnog ministarstva obrane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙