FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŽUŽUL: HRVATSKOJ POZIV U NATO NA IDUĆEM SUMMITU

BRUXELLES, , 18. listopada 2004. (Hina) - Hrvatska bi na idućemsummitu NATO-a mogla dobiti poziv za članstvo, kazao je u ponedjeljaku sjedištu NATO-a u Bruxellesu ministar vanjskih poslova MiomirŽužul.
BRUXELLES, , 18. listopada 2004. (Hina) - Hrvatska bi na idućem summitu NATO-a mogla dobiti poziv za članstvo, kazao je u ponedjeljak u sjedištu NATO-a u Bruxellesu ministar vanjskih poslova Miomir Žužul.

U izjavi novinarima nakon sastanka s drugim čovjekom Saveza, zamjenikom glavnog tajnika Alessandrom Minutom Rizzom, s pomoćnikom glavnog tajnika za politička pitanja Guenterom Altenburgom i s američkom veleposlanikom pri NATO-u Nicholasom Burnsom, Žužul je kazao da su sva trojica pokazala "veliko zadovoljstvo" ostvarenim napretkom Hrvatske u provedbi reformi.

Datum održavanja idućeg summita NATO-a još nije utvrđen, objasnio je Žužul dodajući da bi mogao biti već 2005. ili početkom 2006. "Mislim da postoje realna očekivanja da će do tada Hrvatska vjerojatno ostvariti svoj cilj, vjerojatno dobiti (poziv) već na sljedećem summitu", rekao je Žužul.

Hrvatska je 2. listopada u sjedištu NATO-a predala treći nacionalni godišnji plan o kojem će hrvatsko izaslanstvo u četvrtak razgovarati s Političkim odborom Saveza.

Riječ je o trećem ciklusu Akcijskog plana za članstvo (MAP), programa prilagodbe NATO-ovim standardima na političkom, gospodarskom, vojnom, pravnom i sigurnosnom planu.

Hrvatska je izrazito zadovoljna onime što je čula od današnjih sugovornika, kazao je Žužul, dodajući kako je u kontekstu još neriješenih pitanja bilo riječi o neizručenju odbjegloga generala Ante Gotovine Haškom sudu.

Haška tužitaljica Carla del Ponte trebala bi početkom studenoga podnijeti NATO-u izvješće o suradnji Hrvatske s Haškim sudom, a 23. studenoga očekuje se njezino izvješće i pred Vijećem sigurnosti UN-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙