FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar: seminar za novinare koji prate nacionalne manjine

VUKOVAR,28. listopada 2004.(Hina) ) - Trodnevni edukativni seminar zanovinare koji se bave problematikom nacionalnih manjina počeo jevečeras u Vukovaru, u organizaciji splitske novinske agencije Stine.
VUKOVAR,28. listopada 2004.(Hina) ) - Trodnevni edukativni seminar za novinare koji se bave problematikom nacionalnih manjina počeo je večeras u Vukovaru, u organizaciji splitske novinske agencije Stine.

Seminar je organiziran u sklopu provedbe projekta potpore u promociji zaštite i unaprjeđenja manjinskih prava i jačanja međuetničke tolerancije, koji Stina provodi uz potporu Europske komisije.

Prvi takav seminar na temu "Manjine i javnost" održan je u lipnju u Slavonskom Brodu, a tema vukovarskog seminara "Manjine kao mostovi suradnje u regiji" namijenjen je novinarima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije i Crne Gore koji se bave manjinskom problematikom.

Sudionike seminara, njih tridesetak, pozdravio je glavni urednik Stine Stojan Grabilić, a zatim je o "Razvoju manjinskih prava kao prevenciji sukoba" predavanje održao potpredsjednik Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske dr. Siniša Tatalović.

Prvoga dana seminara predavanje je održao i neovisni politički analitičar i publicista iz Zagreba Davor Gjenero na temu "Manjinske politike i europski model dobrosusjedstva".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙